Barszcz ukraiński

5
  • Barszcz ukraiński
  • Barszcz ukraiński

    Przepis na : obiad

    Przepis pochodzi z książki "Zupy siostry Marii" wyd. Martel Składniki 400 g łopatki wieprzowej 100 g drobnej fasoli  4-5 czerwonych buraków 1-2 cebule 1-2 ząbki czosnku włoszczyzna 4-5 ziemniaków 4-5 świeżych pomidorów lub pomidory bez skóry z puszki 150 g kapusty (najlepiej włoskiej) kilkanaście ziarenek czarnego pieprzu 1 liść laurowy sól do smaku  Sposób Fasole opłukać i moczyć w zimnej wodzie kilka godzin. Następnie ugotować i osolić gdy będzie już miękka. Buraki ugotować w mundurkach, ostudzić, obr... Czytaj dalej na blogu Kuchenne aromaty


    Inne przepisy z Kuchenne aromaty

    Dodaj komentarz