Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, kukurydzą i sosem czosnkowym

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, kukurydzą i sosem czosnkowym

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, kukurydzą i sosem czosnkowym

Przepis na : obiad

Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 3 pomidory 1 pęczek rzodkiewki 1/2 puszki kukurydzy 2-3 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu pieprz Sposób Kapustę umyć, poszatkować, umieścić w misce. Dodać pokrojone w półplasterki rzodkiewkę, pomidory i  ogórki, wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę. Przygotować sos czosnkowy: czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i majonezem, przyprawić pieprzem. Sos połączyć z sałatką, wszystko dokładnie wymieszać. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne aromaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.