Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Przepis na : obiad

Wersja odnowiona przepisu na kotlety jajeczne. Idealne na wegetariański obiad. Pełne białka i zdrowych węglowodanów z bułki tartej/otrębów. Komu, komu?  Składniki na placuszki jajeczne (ok. 10 małych kotlecików) : 5 jajek (4 ugotować, jedno zostawić w spokoju :>) 1/2 szkl. bułki tartej (ja dałam trochę bułki tartej razowej, trochę otrębów) 2 łyżki mleka Przyprawy (u mnie tylko pieprz i sól) Natka pietruszki lub szczypiorek Olej do smażenia Przygotowanie: Jajka ugotowane po obraniu i ostudzeniu rozdrobnić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czarnawisienka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.