Gołąbki inaczej, parszywa dwunastka
Gołąbki inaczej, parszywa dwunastka
Danie jest dość pracochłonne, ale bardzo sycące i smaczne. Nadzienie jest zwarte dzięki kaszy jaglanej. To idealna propozycja obiadowa na chłodniejsze dni. Podawaj z sosem, np. pomidorowym lub grzybowym. Składniki: ½ szklanki kaszy gryczanej ½ szklanki kaszy jaglanej ½ szklanki kaszy pęczak całej 4 ząbki czosnku 2 cebule 3/4 średniej główki kapusty włoskiej (może być też zwykła biała) 4-5 kulek ziela angielskiego 4 liście laurowe sól, pieprz, sos sojowy 1 łyżka lubczyku 3-4 łyżki przecieru pomidorowego 6 ły... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie
Autor
PatchuliaM
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, kasza, gołąbki, kapustą, zupa pomidorowa, cebula, bułki, sosy, czosnek, kasza jaglana, ziemniak, warzywa, ogórki, grzyby, kiwi, ziemniaki, kasza gryczana, sos sojowy, papryka, arbuz, groszek, sałata, seler, truskawka, szparagi, ananas, kotlet, kotlety, truskawki, seler naciowy
Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję