Gołąbki inaczej, parszywa dwunastka

Gołąbki inaczej, parszywa dwunastka

Gołąbki inaczej, parszywa dwunastka

Danie jest dość pracochłonne, ale bardzo sycące i smaczne. Nadzienie jest zwarte dzięki kaszy jaglanej. To idealna propozycja obiadowa na chłodniejsze dni. Podawaj z sosem, np. pomidorowym lub grzybowym. Składniki: ½ szklanki kaszy gryczanej ½ szklanki kaszy jaglanej ½ szklanki kaszy pęczak całej 4 ząbki czosnku 2 cebule 3/4 średniej główki kapusty włoskiej (może być też zwykła biała) 4-5 kulek ziela angielskiego 4 liście laurowe sól, pieprz, sos sojowy 1 łyżka lubczyku 3-4 łyżki przecieru pomidorowego 6 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kasza, gołąbki, kapustą, zupa pomidorowa, cebula, bułki, sosy, czosnek, kasza jaglana, ziemniak, warzywa, ogórki, grzyby, kiwi, ziemniaki, kasza gryczana, sos sojowy, papryka, arbuz, groszek, sałata, seler, truskawka, szparagi, ananas, kotlet, kotlety, truskawki, seler naciowy

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.