Panko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki panierce panko, obtoczone w niej mięso staje się znacznie bardziej chrupiące. Japońska panierka idealnie nadaje się do przygotowania filetów z kurczaka, kotletów schabowych, a nawet krewetek i warzyw. Panierkę […] Artykuł Panierka Panko – co to jest i jak ją przygotować? pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl . ... czytaj dalej...
Na blogu KurkaNielotka znajdziesz zarówno przepisy na dania tradycyjne, jak i na kulinarne eksperymenty. Szybkie, tanie i smaczne dania z pewnością przypadną Ci do gustu. W serwisie znajdziesz także praktyczne porady związane nie tylko z gotowaniem, ale również z innymi czynnościami domowymi. Na stronie KurkaNielotka.pl na pewno znajdziesz coś dla siebie!