Kotleciki z tuńczyka i ziemniaków

Kotleciki z tuńczyka i ziemniaków

Kotleciki z tuńczyka i ziemniaków

Przepis na : obiad

Kolejny przepis z cyklu “nic się nie zmarnuje”. Z ziemniaków, które zostaną po obiedzie można zrobić nie tylko kopytka czy placki, ale także kotleciki rybne. Ja dodałam tuńczyka, ale z powodzeniem sprawdzi się inna ryba, np. wędzona makrela. Kotleciki robi się szybko. Można je usmażyć lub upiec w piekarniku.   1,5 szklanki tłuczonych ziemniaków 1 puszka tuńczyka, odcedzonego 1 mała puszka odcedzonej kukurydzy (pół szklanki) 0,5 pęczka natki pietruszki, posiekanej 2 łyżki otrębów sól, czubryca, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tuńczyk, ziemniaki, placki, kopytka, ryby, obiad, ryba, makrela, makrela wędzona, kotlety rybne , kotlet, kotlety, ziemniaki na obiad, bez pieczenia, ryby smażone, pieczone ziemniaki, obiad na szybko, szybki obiad

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.