Pieczeń rzymska – idealna na obiad

Pieczeń rzymska – idealna na obiad

Przepis na : obiad

Prosty przepis na pieczeń rzymską. Zamiast kotletów mielonych Składniki: 1 kg mięsa mielonego (może być wieprzowo – wołowe) 3 jajka ugotowane na twardo sól pieprz 1 surowe jajko 1/3 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki chrzanu tartego Mięso mielone umieszczamy w misce, dodajemy musztardę, chrzan, sól, pieprz, paprykę, rozgnieciony czosnek, natkę pietruszki, surowe jajko – mieszamy dokładnie. Formę – keksówkę &...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.