Pieczeń rzymska – idealna na obiad

Pieczeń rzymska – idealna na obiad

Przepis na : obiad

Prosty przepis na pieczeń rzymską. Zamiast kotletów mielonych Składniki: 1 kg mięsa mielonego (może być wieprzowo – wołowe) 3 jajka ugotowane na twardo sól pieprz 1 surowe jajko 1/3 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki chrzanu tartego Mięso mielone umieszczamy w misce, dodajemy musztardę, chrzan, sól, pieprz, paprykę, rozgnieciony czosnek, natkę pietruszki, surowe jajko – mieszamy dokładnie. Formę – keksówkę &...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.