Przepis na : obiad
Kotleciki Szu Szu - skąd ta nazwa? Przyznam szczerze, że sama poszukiwałam pierwotnego przepisu i niestety nie znalazłam na to odpowiedzi. Mimo wszystko te drobiowe kotleciki są przepyszne i bardzo często goszczą w moim domu. Lekko czosnkowa marynata służy za aromatyczną panierkę oraz sprawia, że mięso jest niezwykle soczyste. Te kotleciki wręcz rozpływają się w ustach. Polecam! 1 podwójna pierś z kurczaka (spora; około 500-600g) Marynata: 2 żółtka 2 łyżki gęstej śmietany (płaskie) 2 łyżki oleju 5 łyżek mąki ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...