Schab gotowany z azjatyckimi grzybami

Schab gotowany z azjatyckimi grzybami

Schab gotowany z azjatyckimi grzybami

Miałam kawałek schabu.  W lodówce były  boczniaki a w spiżarni słoik z chińskimi grzybkami w zalewie. Nie miałam ochoty na kotlety ani żadne skomplikowane dania. Znalazłam przepis który wydawał się prosty. Bardzo polecam bo schab wyszedł bardzo smaczny. Może następnym razem pokroję mięso w paski aby dało się jeść pałeczkami. Z plastrami miałam nieco kłopotu. Podałam z surówką z ogórków i marynowanego imbiru.  Inspiracją był  ten  przepis Składniki (3-4 porcje) ok 600 g schabu bez kośc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.