Panierowana pierś z kurczaka z cytrynową nutą.

Panierowana pierś z kurczaka z cytrynową nutą.

Panierowana pierś z kurczaka z cytrynową nutą.

Przepis na : obiad

     Jest pyszna, soczysta, a delikatna nuta cytryny delikatnie podkreśla smak drobiowego mięska. Do tego jeszcze chrupiąca panierka, skrywająca aromatyczne wnętrze.... mmmm... pyszności!!!     Oczywiście najlepsza na panierkę jest własnoręcznie przygotowana bułka tarta, dlatego zawsze kupuję więcej bułek i suszę, później tylko wystarczy je zetrzeć (ja używam elektrycznej szatkownicy z tarką o najmniejszych oczkach) i zapas na jakiś czas gotowy. Taka bułka tarta jest o nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, bułki, pierś, piersi, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, drobiowe, obiad, mięso na obiad, mięso, wielkanoc, zakąski, impreza, kolacja, kotlet, kotlety, soczysta pierś z kurczaka, obiad na szybko, szybki obiad, chrupiąca pierś z kurczaka, chrupiący kurczak, szybka kolacja, kotlety drobiowe, gotowany kurczak, kurczak z cytryną, dania z piersi kurczaka, potrawy z kurczaka, dania z kurczakiem, szybki kurczak

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.