Klopsiki w zalewie octowej

Klopsiki w zalewie octowej

Klopsiki w zalewie octowej

  Składniki: Klopiski: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 1 jajo; 1 średnia cebula; 1 bułka kajzerka; Sól; Pieprz; Woda do namoczenia kajzerki; Bułka tarta do obtaczania klopsików; Olej/smalec do smażenia klopsików. Zalewa octowa: 3 szklanki zimnej wody; 1 szklanka octu spirytusowego 10 %; 3/4 szklanki białego cukru; 1 duża cebula; 1 ząbek czosnku; 1 płaska łyżeczka soli; 3 ziarna ziela angielskiego; 1 liść laurowy. Szklanka = 250 ml.   Sposób przygotowania: Cebulę do klopsików zetrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, tarta, mięso mielone, słoik, mięso, bułki, drobiowe, przekąska, przekąski, kotlety mielone, kotlet, kotlety, pulpeciki, indyk, wielkanoc, impreza, boże narodzenie, wieprzowina, przekąska na imprezę, przekąski na impreze, kotlety drobiowe

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.