Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami – kuchnia podkarpacka

Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami – kuchnia podkarpacka

Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami – kuchnia podkarpacka

Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami - kuchnia podkarpacka Wszelkie kasze w kuchni podkarpackiej zajmują bardzo ważne miejsce. Nasze prababcie, babcie i mamy wypełniały nimi gołąbki, pierogi i bułki drożdżowe. Przygotowywały też z nich kotlety, albo zapiekały je. Kasze były podawane na słono, ale również na słodko, na przykład z suszonymi śliwkami. Podkarpackie gospodynie kaszę jaglaną często łączyły z twarogiem, jęczmienną z grzybami, a gryczaną z ziemniakami lub mięsem. Przepis, który dzisiaj proponuję, pochodz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, grzyby, kasza, kasza gryczana, kapustą, boczek, pierogi przepis, pierogi, kasza jaglana, śliwka, mięso, kotlet, sosy, bułki, ziemniaki, drożdżowe, kotlety, mielone, zupa pomidorowa, dania mięsne, sos pomidorowy, kotlet z kaszy jaglanej, ziemniaki zapiekane, pierogi z mięsem, kotlet z kapusty, pierogi z kapusta i grzybami, mięso mielone, mięso duszone, kotlety mielone, kotlet siekany

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.