Bakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Bakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Bakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Przepis na : obiad

Bakłażany nadziane pomidorami i mozzarellą ciekawie prezentują się w postaci kolorowego wachlarza. Można je podać jako dodatek np. do pieczonego kurczaka czy kotleta lub po prostu same bo są bardzo sycące. składniki: 2 średnie bakłażany po ok 500 g 3 średnie pomidory 3 kulki mozzarelli olej rzepakowy zioła włoskie olej sezamowy kawałek fety do posypania sól Bakłażany dokładnie umyć i wysuszyć. Pokroić wzdłuż w plastry o grubości ok 1 cm nie rozcinając do końca, przy ogonku plastry mają się trzymać w całości. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

migotka28

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, ser feta, kurczak pieczony, kotlet, kotlety, kurczak, mięso, surówka, obiad, dania bez mięsa, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, mięso na obiad, mięsa pieczone, bez pieczenia, dania z kurczakiem, zapiekany kurczak

Inne przepisy z Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.