PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE

7
  • PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE
  • PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE

    Może najpierw zacznę od tego co to właściwie są te pieczarki portobello. Są to pieczarki większe niż te tradycyjne, charakteryzują się ciemniejszą barwą kapelusza. Można je faszerować, zapiekać, smażyć. Dziś przedstawiam Wam prosty sposób na ich przygotowanie, smażone w tradycyjnej panierce. Doskonale nadają się jako dodatek obiadowy lub przekąska. To taki "bezmięsny kotlet", idealny na piątkowy obiad :) Składniki: * 4 pieczarki portobello * 1 jajko * bułka tarta do panierki * olej do smażenia * sól i pieprz... Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Zrób to smacznie

    Dodaj komentarz