Zapiekanka z młodej kapusty i mięsa mielonego

Zapiekanka z młodej kapusty i mięsa mielonego

Zapiekanka z młodej kapusty i mięsa mielonego

Przepis na : obiad

Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego przełożona warstwami z liści młodej kapusty. Po upieczeniu są mięciutkie, rozpływają się w ustach, a z mięsem tworzą smaczny i sycący obiad dla całej rodziny. Warto podać z młodymi ziemniaczkami i sosem pomidorowym. 1 duża główka młodej kapusty 1 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki 2 jajka 1 duża cebula 1 czerstwa bułka kajzerka mleko do namoczenia bułki 4 ząbki czosnku 1 szklanka przecieru pomidorowego sól pieprz czarny świeżo mielony Mięso najlepiej zmielić samemu na d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, kapustą, zupa pomidorowa, bułki, mięso mielone, zapiekanka, zapiekanki, obiad, mięso na obiad, danie jednogarnkowe, wieprzowina, zapiekanka z mięsem , kotlety mielone, sos pomidorowy, sosy, kotlet, kotlety, kotlet z kapusty, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.