Kurczak pod marchewkową pierzynką

Kurczak pod marchewkową pierzynką

Kurczak pod marchewkową pierzynką

Składniki: * podwójna pierś z kurczaka * przyprawa do kurczaka * 2 duże marchewki * 1 cebula * ok125 g żółtego sera * 4 łyżki majonezu * 4 łyżki gęstej śmietany * płaska łyżka curry * oliwa do wysmarowania blaszki Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż, tak żeby powstały 4 kotlety. Rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy przyprawą do kurczaka. Marchew trzemy na tarce na grubych oczkach. cebulę drobno siekamy. Mięso wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Wykładamy na nie warzywa. Majonez mieszamy ze śmietaną.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary

Autor

Pobitegarybarbary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, pierś, piersi, ser żółty, majonez, curry, ser, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso, marchewka, kotlet, kotlety, tarta, dania mięsne, kurczak z serem, kurczak majonez, dania z piersi kurczaka, kurczak curry, dania z kurczakiem, gotowany kurczak, gotowana marchewka, kotlet siekany, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, mięsa pieczone, kurczak pieczony

Inne przepisy z Pobite gary Barbary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.