Kurczak pod marchewkową pierzynką
Kurczak pod marchewkową pierzynką
Składniki: * podwójna pierś z kurczaka * przyprawa do kurczaka * 2 duże marchewki * 1 cebula * ok125 g żółtego sera * 4 łyżki majonezu * 4 łyżki gęstej śmietany * płaska łyżka curry * oliwa do wysmarowania blaszki Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż, tak żeby powstały 4 kotlety. Rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy przyprawą do kurczaka. Marchew trzemy na tarce na grubych oczkach. cebulę drobno siekamy. Mięso wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Wykładamy na nie warzywa. Majonez mieszamy ze śmietaną.... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary
Autor
Pobitegarybarbary
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, pierś, piersi, ser żółty, majonez, curry, ser, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso, marchewka, kotlet, kotlety, tarta, dania mięsne, kurczak z serem, kurczak majonez, dania z piersi kurczaka, kurczak curry, dania z kurczakiem, gotowany kurczak, gotowana marchewka, kotlet siekany, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, mięsa pieczone, kurczak pieczony
Inne przepisy z Pobite gary Barbary
Dodaj komentarz