Kotlety z ryżu z warzywami

Kotlety z ryżu z warzywami

Kotlety z ryżu z warzywami

Składniki: 2 woreczki ryżu 2 jajka  puszka groszku zielonego 2 łyżki koperku 3 liście sałaty bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie. Groszek osączyć na sicie, koperek drobno posiekać, a sałatę porwać na kawałki. Ryż wymieszać z groszkiem, sałatą i zieleniną, dodać 2 surowe jajka. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Podawać z ulubionym sosem. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.