Zaczynam podejrzewać, że wcale nie tęsknię za smakami dzieciństwa, tylko za dzieciństwem samym w sobie :) To kolejne już danie z tej kategorii w przeciągu tygodnia. Zapraszam do gotowania!Składniki:500 g schabu1 cebula350 g pieczarek1 łyżka oleju1 op. śmietany 18% (330 g)100 ml wody + odrobina2 ziarnka ziela angielskiego1 łyżka masła1 liść laurowy1/2 łyżeczki majeranku1/2 łyżeczki gałki muszkatołowejsól, pieprz+ do podania:kasza gryczana, ogórek kiszony, natka pietruszkiCZAS PRZYGOTOWANIA: OK. 60 MINPOZIOM TRUDNOŚ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...