Kotlety z kaszy jęczmiennej i warzywami

Kotlety z kaszy jęczmiennej i warzywami

Kotlety z kaszy jęczmiennej i warzywami

Przepis na : obiad

Pyszne bezmięsne kotleciki z kaszy jęczmiennej perłowej z dodatkiem cukinii oraz warzyw, najlepiej smakują podane z surówką.  Składniki: 100 gram- 1 torebka kaszy jęczmiennej perłowej Stoisław 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek pora 1 cukinia żółta 3 łyżki płatków jęczmiennych Stoisław 2 łyżki mąki pszennej Pęczek szczypiorku 1 jajko Sól, pieprz 1 łyżka masła Olej do smażenia Bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: Kaszę jęczmienną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.