Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym

Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym

Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym

Kurczaka po francusku raczej nie zamówicie w Paryżu, ale w Nowym Jorku znajdziecie go w większości włoskich restauracji. Danie jest bardzo proste, ale wykwintne. Czas przygotowania:20 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Z kurczakiem francaise, albo francese jest jak z fasolką po bretońsku – z Francją nie ma nic wspólnego. Danie jest nawet bardziej zakręcone. Potrawa ma korzenie włoskie, ale w Rzymie, czy Neapolu jej nie zamówicie w restauracji. Za to w Nowym Jorku jak najbardziej. Kurczak po fr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, francuskie, kotlety, pierś, mięso, spaghetti, fasolka, pulpeciki, kotlet, filet z kurczaka, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, fasolka po bretonsku, sos spaghetti

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.