Roladki schabowe nadziewane suszonymi pomidorami i oliwkami

Roladki schabowe nadziewane suszonymi pomidorami i oliwkami

Roladki schabowe nadziewane suszonymi pomidorami i oliwkami

Delikatne kruche mięso, któremu charakteru nadają suszone na słońcu słodkie pomidory i słono-ostre czarne oliwki. Dodatkowo nabierają smaku dzięki smażeniu na oleju w którym "moczyły się " suszone pomidory. Danie łatwe i dość szybkie w przygotowaniu. Taka odmiana od "zwykłego schaboszczaka". 4 spore plastry schabu 8 połówek suszonych pomidorów 12 czarnych oliwek sól pieprz 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1/2 szklanki dowolnego bulionu  Plastry schabu dokładnie rozbić, najlepiej przez folię spożyczą, aby... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krylowa Kuchnia

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.