Surówka węgierska z kiszonej kapusty
Surówka węgierska z kiszonej kapusty
Surówka węgierska z kiszonej kapusty Pikantna, delikatnie słodka za sprawą jabłka oraz lekko kwaśna od kapusty. Taka surówka to pyszny dodatek do ryby, do kotletów czy klopsów, a także do burgerów. Smaki świetnie się ze sobą komponują, jeżeli jednak chcemy uzyskać mniej pikantny efekt możemy zmniejszyć ilość papryczki chilli lub zastąpić ją całkowicie czerwoną papryką. Składniki: 0,5kg kapusty kiszonej z marchewką 1 jabłko 1 papryczka chilli 1/2 pęczka zielonej pietruszki 2 łyżki oliwy pieprz mielony &... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem
Autor
Blogzapetytem
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
surówka, kapustą, kapusta kiszona, mielone, jabłka, ryby, surówka z kapusty, obiad, sałatka, sałatki, ryba, ciasto, przystawki, przekąski, kotlet, kotlety, danie jednogarnkowe, klopsy, przekąska, szybki obiad, sałatka imprezowa, czerwona kapusta, szybkie ciasto, surówka z czerwonej kapusty, szybka sałatka, kotlety mielone, kotlet siekany
Inne przepisy z Blog z Apetytem
Dodaj komentarz