Pieczone warzywa z kuskusem 2.0, Pod słońcem Toskanii

Pieczone warzywa z kuskusem 2.0, Pod słońcem Toskanii

Pieczone warzywa z kuskusem 2.0, Pod słońcem Toskanii

Całkiem szybkie i bardzo smaczne danie. Tak, jak tutaj , ale udoskonalone: z dodatkiem sosu czosnkowego (pół dużego jogurtu naturalnego + pół kostki fety) i kotletami sojowymi kebab-gyros wg tego przepisu . Jak przygotować pieczone warzywa? Obierz dowolne, pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do miski i dodaj kilka łyżek oleju (użyłam tego z suszonych pomidorów, może być zwykły + ulubione zioła i przyprawy). Wymieszaj, tak aby olej pokrył wszystkie warzywa. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20-30 mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kuskus, feta, warzywa, gyros, kebab, jogurt, pomidor, czosnkowy, suszone pomidory, do pracy, kotlet, kotlety, sos czosnkowy, sosy, sos sojowy

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.