Wtorek: Kafta, czyli kofta, czyli kebab

Wtorek: Kafta, czyli kofta, czyli kebab

Wtorek: Kafta, czyli kofta, czyli kebab

Co zamiast mielonego? Jeśli zadajecie sobie to pytanie, stojąc nad mieloną wołowiną, to przychodzimy z pomocą i pachnącym przyprawami kebabem rodem z Libanu. Do tego genialna sałatka zrobiona z kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny obiad gotowy! Czas : 60 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 2 Kebab zamiast mielonego Nie wiem czy wiecie, ale nasz stary, dobry kotlet mielony ma rodzinę na Bliskim Wschodzie. Mowa o koftach – czyli kebabach z mięsa mielonego nadzianych na patyki. Łączy je ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kebab, kalafior, mięso, kuskus, kalafior pieczony, sałatka, sałatki, wołowina, curry, suszone pomidory, kotlety mielone, mięso mielone, kotlety, obiad, szaszłyki, kotlet, sałatka z kalafiorem , mięsa pieczone, sałatka do obiadu, sałatka z pomidorem, sałatka curry, kotlet siekany

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.