Boczniaki

Boczniaki

Boczniaki

Przepis na : obiad

Boczniaki to grzyby u mnie mało popularne. Dostałam ich nieco od kuzyna i oprócz kotletów a’la schabowe postanowiłam je zamarynować. Nie wiem jakie są w smaku, bo jeszcze się przegryzają, ale wyglądają nie najgorzej :)) Boczniaki można wykorzystać na kilka sposobów. Podobno smaczne są w wersji a’la flaczki ale jakoś u mnie nie są zbyt popularne takie grzyby. Ciekawa jestem co Wy robicie z tych grzybów? Boczniaki marynowane 1 kg grzybów boczniaków 2 szkl wody 1/2 szkl octu 1 łyżeczka soli 3 łyżki cukru 10... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieguskowa Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

piegusekpiegusek

Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, schabowe, ciekawe przepisy, kotlet, kotlety, dania obiadowe, przetwory

Inne przepisy z Pieguskowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.