Składniki: okrągły ryż (jak do sushi, risotto lub paelli) 1/4 główki sałaty lodowej karkówka wieprzowa (po plastrze na osobę) grzyby mun por (albo dymka) sos teriyaki Ryż ugotować tak, żeby był kleisty. Sałatę posiekać w cienkie paski. Mięso, najlepiej przez noc, zamarynować w sosie teriyaki. Można też zostawić je w sosie na kilkanaście minut. Grzyby namoczyć i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić grzyby, chwile przesmażyć, odsunąc na bok. Włożyć mięso i usmażyć. Zdjąć z patelni i pokroić każdy ko... czytaj dalej...
Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...