Zwykłych mięsnych burgerów nigdy nie lubiłam. Prawdę mówiąc nawet nie jestem pewna, czy kiedykolwiek zjadłam całego hamburgera…. Chyba nie. Ale za to te wegańskie, w dodatku bezglutenowe, burgery z cieciorki z suszonymi pomidorami uwielbiam! Zresztą cała moja rodzina, wliczając naszego niemowlaka Świetnie sprawdzają się “w trasie” wpakowane w bułkę czy między kromki chleba. Krótko mówiąc, polecam! Składniki (na 5-6 sztuk): 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 8 suszonych pomidorów w oleju... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...