ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:363/892)

TORT KAWOWY I MOJE URODZINY :) 211

choć i tak są o niebo lepsze od śnieżek, których w ciastach przeboleć nie mogę...przede wszystkim tego chemicznego smaku, jaki po nich pozostaje). Bałam się, że bez usztywniacza kremówka mi się rozpuści. Krem można przygotować też z żelatyną bądź z agar agar. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com

Przepisy Aleksandry
CIASTO Z LEKKĄ MASĄ CYTRYNOWĄ 254

nasza pierwsza słodka propozycja na zbliżające się święta. Ubite mascarpone z kremówką tworzy niesamowicie delikatną masę. Wszyscy domownicy byli jej smakiem zachwyceni. Bardzo podobną masę przygotowuje Anna Starmach w swoim przepisie na tartę. Naprawdę polecam ten wypiek. Nie zawiedziecie się! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy

Przepisy Aleksandry
Torcik różany 253

smak.  Do nasączenia przygotowuję: - 100ml przegotowanej letniej wody - 2 łyżki ulubionej nalewki ( u mnie z kwiatów czarnego bzu) - 2 łyżki rumu  Krem do przełożenia:- 200ml śmietanki kremówki 30%- 250g kremowego serka mascarpone- 4 łyżki cukru pudru - 2 łyżki rumu W miseczce ubijamy śmietankę na gładką masę. Następnie dodajemy po łyżce mascarpone, cały czas miksując. Na koniec dosypujemy cukier

Sajkofanka smaku
26.Radośnie i świątecznie: czyli obłędna tarta z makiem! 226

wylepieniu formy do tarty zostanie nam trochę ciasta możemy powylepiać ciasteczka i upiec na blaszy obok kruchego spodu i ozdobić nimi naszą tartę! (; Zabieramy się do sporządzenia masy: schłodzoną kremówkę ubijamy na jak najwyższych obrotach miksera, kolejno porcjami dodajemy cukier puder i ulubiony aromat ciągle miksując. Do sporządzonej masy dodajemy jeszcze miód, startą skórkę z pomarańczy i pół porcji odsączonego

Symfonia Smaków
Klopsiki i por 229

patelnie dokładamy masło, gdy się rozpuści dokładamy na patelnie por. Podsmażamy przez chwile, ale nie rumienimy. Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Płyn odparuje, wlewamy na patelnie kremówkę i dokładamy klopsiki. Śmietanę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy gorące

Przysmaki Karolki
Słodka chwila z panna cottą 179

kontrastu i podkreślenia smaku pomarańcze, których teraz nie brakuje. Niby nic takiego, a jednak smakuje i poprawia humor. Panna cotta kokosowaskładniki: 300 ml mleka kokosowego 200 ml śmietanki kremówki 50 g cukru 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki Malibu - opcjonalnie woda 2 pomarańcze wykonanie: W garnku o grubym dnie mieszamy mleko kokosowe, śmietankę i cukier. Doprowadzamy do wrzenia i wyłączamy. Dodajemy

Przysmaki Karolki
Szparagi. Białe wino. Kurczak. 208

zupełnie nowego.  Kurczak z pure szparagowym składniki; 4 filety z kurczaka 4 plastry boczku wędzonego 1 pęczek zielonych szparagów 2 szalotki 150 ml białego wina 200 ml śmietany kremówki olej do smażenia sól, pieprz wykonanie: Szparagi myjemy, odcinamy końcówki, które wyrzucamy oraz główki, które zachowujemy. Łodygi szparagów kroimy na kawałki i gotujemy około 10 minut w śmietanie. Po ugotowaniu

Przysmaki Karolki
Torcik orzechowy 277

wcześniej papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą.Piec w temperaturze 160ºC przez około 35-40 minut do tzw.suchego patyczka. Dodatkowo: 400ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Śmietanę umieścić w misie miksera i ubijać pod koniec ubijania dodać cuker.Po upieczeniu ciasto wystudzić i udekorować bitą śmietaną i polać adwokatem.Smacznego

Zabawa smakiem
Tarta z kurczakiem 324

cytryny 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oregano Składniki na farsz: 350 g mięsa z kurczaka 50 g pieczarek 1 łyżka kaparów 4 jajka 150 ml mleka 150 ml śmietany kremówki szczypiorek sól, pieprz szczypta gałki muszkatałowej ząbek czosnku Mąkę, sól, oregano wsypać do miski i wymieszać, dodać masło i wyrabiać aż otrzymamy strukturę kaszy. Dodać jajko i sok z cytryny

Zabawa smakiem
Trufle czekoladowe z płatkami chilli 220

wyczuć w słodkim smaku trufli pikantność chilli trzeba natrafić na malutki płatek :) Dlatego różnią się bardzo od tych z dodatkiem chilli w proszku ! Składniki : 100 ml śmietanki kremówki 150 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 1/2 łyżeczki chilli w płatkach 25 g maślanych herbatników, pokruszonych Dodatkowo, według uznania : kakao w proszku, posiekane orzechy,wiórki kokosowe  Czekoladę drobno posiekać

Zabawa smakiem
Carbonara 270

Pyszny śmietankowo-serowy sos podany z makaronem tagliatelle i chrupiącymi paseczkami boczku. Składniki : 400 g makaronu tagliatelle 250 ml śmietany kremówki 2 żółtka 1/2 szklanki tartego parmezanu ( trochę odłożyć do posypania makaronu) 300 g wędzonego boczku W dużym garnku zagotować wodę z łyżeczką soli, wrzucić makaron.  Boczek pokroić w podłużne paski i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Gdy makaron będzie

Zabawa smakiem
Najlepsze ciasto na świecie 5476

łyżeczka proszku do pieczenia 5 dużych jaj ( osobno białka i osobno żółtka ) 1/3 szklanki mleka 1/4 szklanki płatków migdałowych (użyłam więcej, około 1/3 szklanki) Dodatkowo : 1 szklanka śmietany kremówki 36% 1/2 laski wanilii Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Przygotować dwie tortownice o średnicy 20 centymetrów, dno wyłożyć papierem do pieczenia. Masło i 2/3 szklanki cukru przełożyć do misy miksera

Zabawa smakiem
Tarta ze szpinakiem i serem feta 267

łyżeczki soli 3-4 łyżki zimnej wody Składniki na farsz : 250 g świeżego szpinaku 4 ząbki czosnku sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej oliwa 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 30% sok z 1/2 cytryny skórka otarta z 1 cytryny 150 g sera feta Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C, formę* do tarty wysmarować masłem. Mąkę, sól oraz masło przełożyć

Zabawa smakiem
Tort czekoladowy z musem czekoladowym i wiśniami 463

Biszkopt odstawić na 3-4h do ostygnięcia. Ja piekłam biszkopt dzień wcześniej, z 1,5 porcji (na formę ø18cm) Mus czekoladowy /inspiracja: Jacqueline Bellefontaine "Czekolada"/   150ml śmietany kremówki 125g czekolady gorzkiej rum do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie musu W garnuszku zagotować śmietankę stale mieszając. Dodać kawałki czekolady. Mieszać do uzyskania jednolitej masy. Ostudzić. Wstawić do lodówki lub zamrażarki (będzie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tarta cytrynowa 187

migdałów Nadzienie cytrynowe drobno starta skórka z 1 cytryny i 1 limonki sok z 2 cytryn, sok z 1 limonki 5 jajek 165 g cukru 250 ml schłodzonej śmietanki kremówki aromat waniliowy Przygotowanie            Ciasto kruche Składniki na spód tarty wyrobić na gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić

coolinarnastrefa.blogspot.com