szklimy na nim cebulkę i czosnek pokrojone w bardzo drobną kosteczkę. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Wszystko razem dusimy z odrobiną soli. Do pieczarek z cebulką dodajemy kremówkę oraz kukurydzę i smażymy do zgęstnienia śmietanki. Musi ona otulać pieczarki. Nasz farsz zdejmujemy na talerz i podsmażamy frankfurterki pokrojone w niewielkie kawałki. Te po podsmażeniu mieszamy z pieczarkami
MamaOskarkamasę migdałową, wyrównujemy. Żelatynę zalewamy około 1/4 szkl. wody, odstawiamy do napęcznienia, po czym krótko podgrzewamy – tylko do rozpuszczenia! – w kuchence mikrofalowej lub na małym ogniu. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder do smaku. Do śmietany wlewamy lekko przestudzoną żelatynę, mieszamy do połączenia (do żelatyny można wcześniej dodać 1-2 łyżki śmietany
Smaki Na Talerzumasę migdałową, wyrównujemy. Żelatynę zalewamy około 1/4 szkl. wody, odstawiamy do napęcznienia, po czym krótko podgrzewamy – tylko do rozpuszczenia! – w kuchence mikrofalowej lub na małym ogniu. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder do smaku. Do śmietany wlewamy lekko przestudzoną żelatynę, mieszamy do połączenia (do żelatyny można wcześniej dodać 1-2 łyżki śmietany
Smaki Na Talerzużelatyny, zależy od ilości wody w truskawkach i użytej śmietanki. Ja robię mus na śmietance 36%, która jest bardzo gęsta. Niestety nie wszystkie kremówki 36% takie są. Dlatego jeśli robicie pierwszy Więcej... Artykuł Mus truskawkowy do tortu pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ
Słodki Pomysłmielonych migdałów 125 g cukru pudru 30 ml wody 125 g cukru 100 g białek różowy lub czerwony barwnik w paście nadzienie: 125 g białej czekolady 65 g śmietany kremówki (38%) 75 g malin 1 łyżka suszonych kwiatów hibiskusa dodatkowo: 1 łyżka suszonych kwiatów hibiskusa Migdały z cukrem pudrem zmielić w młynku do kawy, a następnie przesiać przez drobne sitko
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: 250 g herbatników 120 g masła 1 puszka masy krówkowej 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie 1 śmietan fix) sok z cytryny Przygotowanie: Herbatniki zmiksować w … Czytaj dalej Banoffee
czarrna od kuchniproszku do pieczenia 5 jajek skórka otarta z cytryny 2 łyżki ciemnego rumu esencja waniliowa 500 g bakalii (żurawina, skórka pomarańczowa, figi, rozdynki, morele, daktyle) dodatkowo: 80 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady Wykonanie: miękkie masło utrzeć ze zmielonym ksylitolem na biały puch. Dodawać kolejno po jednym jajku cały czas ucierając. Zetrzeć skórkę z cytryny i dodać esencję waniliową
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Odrobina czosnku, natki pietruszki, ulubiony makaron i mamy znakomite danie. Sami spróbujcie. Składniki (2 porcje): 200 g makaronu (u mnie Casarecce) 150 g kurek 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 1/2 małej młodej cebuli 1 cebulka dymka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki 2 łyżki masła 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Makaron ugotować
Fitsweet.metylko. Składniki (forma o średnicy 26 cm najlepiej z wyjmowanym dnem): Spód: 400 g herbatników 120 g masła + 1 łyżka do nasmarowania formy Krem: 1 kubek (330 ml) śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 kubek (250 g) serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki goracej wody Dodatkowo: 5-6 świeżych
Fitsweet.mechoinki): świąteczne cukierki „laski” cukier puder zielony barwnik spożywczy dowolne ozdoby do ciast Składniki (na czapki Mikołaja): świeże truskawki 250 gramów serka mascarpone 250 gramów zimnej śmietany kremówki 36% 3 łyżki stołowe cukru pudru Wykonanie (ciasto): Masło, wodę, kakao, cukier i cukier z wanilią włóż do garnka, podgrzej i (cały czas mieszając) gotuj, aż wszystkie składniki ładnie się
Garniec Magaliewięcej w ciemny, grudniowy poranek...? Pieczona owsianka cynamonowa ze śliwkami Składniki: (na formę do zapiekania o średnicy 26 cm) 400 g płatków owsianych 750 ml mleka 250 ml śmietany kremówki (38%) 50 g miodu 50 g ciemnego cukru muscovado 1 łyżeczka mielonego cynamonu dodatkowo: 200 g śliwek (waga bez pestek) Płatki, mleko, śmietanę, miód, cukier i cynamon dobrze wymieszać. Przelać
Pożeraczka, czyli raz adobrzemlecznej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Dodatkowo : 7 suchych wafli/andrutów (najlepiej cienkich, u mnie firmy Cukry Nyskie) garść lub dwie orzeszków ziemnych niesolonych Kremówkę umieszczamy w niedużym rondelku i podgrzewamy do momentu wrzenia (nie gotujemy). Zdejmujemy z palnika i stopniowo przesiewamy do niej mleko w proszku, mieszamy. Dodajemy połamaną na kawałki białą czekoladę. Mieszamy
Smaki Na Talerzuodrobiną zimnej wody i zostawić żeby napęczniała. Następnie zalać wrzątkiem i wymieszać. Wrzącej wody wlać tyle żeby tylko można było rozmieszać żelatynę. Ostudzić i poczekać aż zacznie tężeć. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę. Serek mascarpone z cukrem delikatnie ubić, tyle tylko żeby napowietrzyć. Dodać po łyżce ubitej śmietany i wymieszać. Na koniec dodać maliny i ponownie wymieszać. Dodać tężejącą
Kuchnia Pokoleńformy. Blaszkę dokładnie umyć, osuszyć i postępować jak za pierwszym razem. Krem: W garnuszku z grubszym dnem zagotować 2,5 szklanki mleka z cukrami. Po zagotowaniu dolać do niego kremówkę, dodać parę kropel aromatu wanilinowego, wymieszać, zagotować. W osobnym naczyniu zmiksować pozostałe pół szklanki mleka z żółtkami i jajkiem, dodać mąką ziemniaczaną i pszenną ponownie zmiksować, by nie było żadnych
My sweet a lifeciastek) 150 g mąki pszennej 40 g cukru pudru 20 g cukru perłowego 2 kawałki imbiru w syropie sok z 1/2 limonki 125 g zimnego masła 1 łyżka śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 2 łyżki cukru perłowego Imbir drobno posiekać. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i perłowym, dodać imbir, połączyć. Dodać pokrojone w kostkę masło, rozetrzeć palcami na kruszonkę. Dodać
Pożeraczka, czyli raz adobrze