Dziś odrobina rozpusty. Coś dla miłośników makaronów w kremowym sosie. Włoskie tagliatelle z kurczakiem i prażonymi migdałami to proste i szybkie w wykonaniu danie. Możecie je przygotować zarówno na lunch jak i kolację. Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 9,00 złSKŁADNIKI:200 g makaronu tagliatelle ( zielone ze szpinakiem)150 g mięsa z piersi kurczaka150 ml śmietanki kremówki 30%50 g sera gorgonzola50 g masła1 cebula dymka1 ząbek czosnku1 łyżka migdałów w płatkachnatka pietrusz... czytaj dalej...
Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.