Panna cotta z białą czekoladą i musem truskawkowym

Panna cotta z białą czekoladą i musem truskawkowym

Panna cotta z białą czekoladą i musem truskawkowym

Panna Cotta to deser wywodzący się z Włoch, oznaczający „gotowaną śmietankę”. Kremówkę podgrzewa się z żelatyną, a po zastygnięciu podaje najczęściej ze świeżymi owocami, musami czy syropami. Ja przygotowałam wersję, którą lubię najbardziej: z białą czekoladą i aromatyczną wanilią, polaną musem truskawkowym, z którym tak fantastycznie się prezentuje… Składniki: 300 ml śmietanki 30% 150 g białej czekolady 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 1 łyżka mleka 1 laska wanilii ok. 250 g truskawek cukier do s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.