Przepis na : deser
Kiedy ostatnio mieliśmy ochotę na coś dobrego, ale szybkiego powstał pomysł na Pseudo tiramisu z truskawkami , teraz wykorzystałam troszkę skarbów z zamrażalnika. Wyszło bardzoooo smacznie! Z pewnością będzie u nas gościł częściej! Składniki: 125 g mascarpone, 200 g śmietanki kremówki 30%, cukier puder biszkopty, 30-40 g gorzkiej czekolady, 200 g jagód, ew. likier Baileys Mascarpone i śmietankę umieścić w misce i zmiksować przy pomocy miksera, gdy masa zacznie gęstnieć dodać cukier puder. Masę po... czytaj dalej...
Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...