tiramisu - przepisów 1034

  1. Marcepanowe tiramisu z truskawkami na winie
    Marcepanowe tiramisu z truskawkami na winie

    Niedziela to dzień w którym... odpoczywamy! i dlatego też w tym dniu możemy sobie pozwolić na ciut więcej, nie będzie to skrajność a zdrowy i pyszny kompromis. Klasyczne tiramisu pozbawimy jajek i ukochanej kawy dzięki czemu trafi do większej ilości osób a wielbiciele kawy zawsze mogą zmodyfikować przepis. Myślę jednak że smak truskawek na winie osłodzonych brzozowym cukrem godnie zastąpi(...)wierzchu posypujemy kakao sitkiem.  4/ Zabezpieczamy folią formę i wkładamy do lodówki na sześć godzin - potrzebne to jest by masa stwardniała a biszkopty były miękkie. 5/ Wykładamy marcepanowe tiramisu i cieszymy się chwilą :) SMACZNEGO P.S. Możecie truskawki z resztą wina zagęścić roztworem mąki ziemniaczanej z wodą i podać obok ciastka zamiast dawać je do środka

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia PROzdrowotna, prowadzonego przez Tobiasz Gacek.

  2. Tiramisu rabarbarowe.
    Tiramisu rabarbarowe.

    Tiramisu with rhubarb. Składniki. 100 g biszkoptów  50 ml nalewki wiśniowej 5 łodyg rabarbaru 150 g cukru 2 łyżka wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem. 200 g marcepanu 50 ml śmietany kwaśnej 400 g serka homogenizowanego waniliowego 30 ml ajerkoniaku 1 łyżka kakao do posypania wierzchu Wykonanie. W płaskiej salaterce ułożyć biszkopty i nasączyć je nalewką wiśniową. Rabarbar drobno(...)minuty, nie rozgotować . Dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 1 łyżce wody i zagotować. Masę rabarbarową wyłożyć na biszkopty. Krem. Składniki kremu plus pozostały cukier zmiksować i wyłożyć na rabarbar. Tiramisu wstawić do lodówki na co najmniej 1 h. Przed podaniem posypać dobrym kakao. Marcepan doskonale pasuje do kremu i świetnie zastępuje migdałowe Amaretto

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarny karnet Christophera, prowadzonego przez Christopher.

  3. Pyszny deser Tiramisu
    Pyszny deser Tiramisu

    spożywane jest na drugie śniadanie!   Jedno z najwspanialszych i najpyszniejszych ciast, które podbiło kubki smakowe Włochów, a od wielu lat również pozostałych mieszkańców świata, nie tylko Europy. Tiramisu, to rodzaj deseru, jednak wbrew pozorom nie jest spożywany po kolacji, czy obiedzie. W upalne dni, Włosi serwują je na drugie śniadanie! Tiramisu powinno się podawać mocno schłodzone(...)właśnie w temperaturze tkwi sekret tego niezwykłego deseru. Istnieje wiele przepisów na tiramisu. Wykonanie i smak uzależnione są od regionu Włoch, w którym jest przygotowywany. Zazwyczaj jest to prostokątne ciasto, które składa się z kilku warstw. Układa się je naprzemiennie zaczynając od biszkoptów (zazwyczaj wybierane są specjalne sztuki o podłużnym kształcie), które są maczane w kawie lub likierze. Następnie nakładana

    Przepis pochodzi z bloga Gotuję Testuję, prowadzonego przez gosia47-47.

  4. Deser tiramisu w pucharkach
    Deser tiramisu w pucharkach

    Deser tiramisu w pucharkach - najlepszy przepis Deser tiramisu w pucharkach należy w mojej opinii do najprostszych do przygotowania włoskich deserów. Warstwa namoczonych w kawie biszkoptów przykryta masą z serka mascarpone, jajek i cukru, oprószona na wierzchu kakao nikomu nie powinna sprawić kłopotu. Mimo to przez długi czas miałam obawy czy mój deser tiramisu będzie tak samo pyszny, jak ten serwowany(...)może być nawet o całe niebo lepszy, bo biszkopty nasączam naszą ulubioną kawą, a cukru dodaję tyle ile lubimy. Nie istnieje jeden prawdziwy i oryginalny przepis na ciasto tiramisu, określane przez nas jako ciastko managera. Wprost przeciwnie, przepisów na tzw. klasyczne włoskie tiramisu znajdziecie w Internecie bardzo dużo. Jednak moim zdaniem deser tiramisu w wariancie który widzicie na zdjęciach poniżej

    Przepis pochodzi z bloga Kulinaria - potrawy z różnych stron świata, prowadzonego przez CzteryFajery.pl.

  5. Tiramisu czyli poWeekendowe Łakocie odc.24
    Tiramisu czyli poWeekendowe Łakocie odc.24

    Lubicie desery? my rzadko je jadamy. Słodkości to u nas głównie ciasta i ciasteczka. ALE dla Rafaello i Tiramisu robimy wyjątek :) w ten weekend przyszła pora na kawową rozkosz dla podniebienia. Tiramisu 3 żółtka 100 g cukru 300 g mascarpone 50 ml likieru kawowego szklanka mocnej kawy 250 g biszkoptów typu języczki kakao do posypania Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy

    Przepis pochodzi z bloga Dzieje kuchennej Wiewióry, prowadzonego przez Wiewióra.

  6. Tiramisu.
    Tiramisu.

    Istnieje wiele przepisów na ten deser. We Włoszech występuje w różnych regionalnych odmianach. Deser może być prostokątny, okrągły, albo podany w pucharkach czy miseczkach. Składniki: 500

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarny karnet Christophera, prowadzonego przez Christopher.

  7. Sernik Tiramisu
    Sernik Tiramisu

    Całkiem niedawno przekonałam się do serników i teraz sama nie mogę się sobie nadziwić dlaczego wcześniej ich nie lubiłam?? Serniki są przecież takie pyszne! A ten

    Przepis pochodzi z bloga Z miłości do słodkości, prowadzonego przez czekoladka.

  8. Moje tiramisu
    Moje tiramisu

    Składniki na blaszkę: 25x32 cm 6 jajek 1 i 1/2 szklanki  mąki  1 i 1/2  szklanka cukru 6 łyżek oleju 1 i 1/2

    Przepis pochodzi z bloga Proste Potrawy, prowadzonego przez Proste Potrawy.

  9. Tiramisu bez żółtek
    Tiramisu bez żółtek

    Składniki na 4-5 porcji: 400 ml śmietanki 30% 500 g serka Mascarpone 60g cukru pudru duże opakowanie biszkoptów 200ml zaparzonej kawy + 2 łyżeczki cukru 1

    Przepis pochodzi z bloga Pieczone Truskawki, prowadzonego przez pieczonetruskawki.

  10. Tiramisu w pucharkach
    Tiramisu w pucharkach

    Włoski deser, który podaje się mocno schłodzony.  Nasączone kawą i likierem amaretto biszkopty oraz puszysty krem z jajek, cukru i serka mascarpone. Całość posypana kakao

    Przepis pochodzi z bloga wyzwania kuchenne, prowadzonego przez Wyzwania Kuchenne.

  11. Torcik tiramisu z wiśniami
    Torcik tiramisu z wiśniami

    Torty to poezja naszej kuchni, cieszą oko, dostarczają przyjemności dla naszych kubków smakowych. Goszczą na naszych stołach z powodów  dla nas wyżach. Przepis z książki

    Przepis pochodzi z bloga W kuchennym oknie Ewy, prowadzonego przez pozytywna45.

  12. biszkopt a la tiramisu
    biszkopt a la tiramisu

    Składniki na biszkopt: 8 jajek 150 g mąki 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżki cytryny szczypta soli Składniki na krem i likier: 400 g

    Przepis pochodzi z bloga w kuchni i w ogrodzie, prowadzonego przez Mami.

  13. Biszkopt ala tiramisu
    Biszkopt ala tiramisu

    Składniki na biszkopt: 8 jajek 150 g mąki 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżki cytryny szczypta soli Składniki na krem i likier: 400 g

    Przepis pochodzi z bloga prawdziwe jedzenie, prowadzonego przez Mami.

  14. Tiramisu
    Tiramisu

    Klasyk wśród deserów. Ponadczasowy i idealny na każdą okazję.   Składniki: 150 ml zaparzonej mocnej kawy (najlepiej typu espresso) 1/4 szklanki likieru Amaretto( lb inny alkohol

    Przepis pochodzi z bloga Pudełko rozmaitości, prowadzonego przez pudelkorozmaitosci.

  15. Tort tiramisu
    Tort tiramisu

    Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso

    Przepis pochodzi z bloga Delicious Titbits, prowadzonego przez Delicious Titbits.

Wybierz stronę :