tiramisu - 1565 przepisów (strona:6/105)

Tiramisu z jagodami 16

Tiramisu z jagodami to deser idealny na pożegnanie odchodzącego 2020 roku. Siedząc przy obficie zastawionym sylwestrowym stole, na którym królują mięsiwo, sałatki, galarety, przyda się lekki, mało słodki, orzeźwiający deser. Takie właśnie jest tiramisu z jagodami , do zrobienia którego użyliśmy żółtek z jaj od szczęśliwej kury oraz pudru z cukru trzcinowego, który nadał temu deserowi karmelowego posmaku. Udostępnij Tiramisu(...)jagodami – składniki 500 g mascarpone 5 żółtek z jajek wielkości L 200 g biszkoptów do tiramisu (savoiardi) 6 czubatych łyżek cukru trzcinowego 250 g jagód (świeżych lub mrożonych) 300 ml mocnej kawy (wystudzonej) 2 łyżki amaretto kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cukier trzcinowy zmielić. Do misy miksera wlać żółtka, wsypać zmielony cukier trzcinowy, utrzeć na puszystą kremową masę. Dodać

niecodziennikpary
Piernikowe tiramisu 82

Dzisiaj zapraszam na pyszne i szybkie do przygotowania piernikowe tiramisu. Kto powiedział, że tiramisu musi być jedynie na biszkoptach? Spróbujcie wariantu na piernikach! Smak pierników idealnie współgra z kawą i amaretto a całość tworzy doskonałą bazę dla kremu z mascarpone. A smak? Rewelacja! Jeśli mogłabym coś zmienić, to jedynie dodałabym tutaj maliny, których nie udało mi się niestety dzisiaj kupić(...)prawdziwego amaretto\r","6 \u0142y\u017cek cukru pudru\r","4 \u017c\u00f3\u0142tka\r","200 ml \u015bmietany krem\u00f3wki\r","2 kostki czekolady \r","kakao do posypywania"],"name":"Piernikowe tiramisu","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Kaw\u0119 \u0142\u0105czymy z amaretto i odstawiamy do ostygni\u0119cia.\r","Krem\u00f3wk\u0119 ubijamy z cukrem pudrem na puszyst\u0105

Mieszam w Garnku
Krem tiramisu 103

Pyszne, kremowe, włoskie tiramisu! Przepis prosto z Treviso, od mojej kochanej przyjaciółki Lucii (rodowitej Włoszki oczywiście , bo to właśnie ona uczyła mnie odpowiednio przygotować ten smaczny, włoski deser. Dlatego ten krem posiada dla mnie nie tylko wyjątkowe walory smakowe, ale również wartość sentymentalną i cieszę się, że teraz mogę się podzielić z Wami tym pysznym przepisem. Jedyne zmiany jakie śmiałam(...)niego wprowadzić to podwojenie ilości składników Mniejsza ilość nigdy nie zaspokajała apetytu naszej rodziny- nie wspominając już o gościach ;] Miałam okazję próbować krem tiramisu w różnych włoskich restauracjach- i mogę Was zapewnić, że przygotowany według poniższej receptury- smakuje tak samo oryginalnie, tak samo włosko i tak samo pysznie! Więc…Bon Appetit ! SKŁADNIKI NA KREM TIRAMISU: ( na 6 miseczek

Domowe Torty
Tiramisu bez jaj ale na serio :) - przepis 82

para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Moje tiramisu jest inne niż tradycyjne, gdyż nie dodaje jajek. Perspektywa spożywania surowych jajek mnie zniechęca. Dlatego po prostu ich nie używam tu. Deser ten jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Jedynie najdłużej schodzi schłodzenie go w lodówce(...)przynajmniej 2 godziny. Tiramisu bez jaj - przepis Składniki: 500 ml śmietanki kremówki (30 lub 36%) 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru opakowanie biszkoptów filiżanka kawy parzonej kieliszek likieru (kawowy lub amaretto itp.) 2 łyżki gorzkiego kakao Tiramisu bez jaj - przepis Wykonanie: Biszkopty wykładamy na dno formy. Kawę i likier mieszamy w filiżance i nasączamy nim biszkopty dosyć mocno

Pyza i Surówka
Kula Tiramisu 74

jakoś nie w formie. Niby odpoczęłam, a znowu czuję się jak wrak. Nie wiem dlaczego, może jak przyjdzie wiosna to będzie lepiej? Mój tata i Ł. bardzo lubią tiramisu. Znudziła mnie tradycyjna wersja, więc na Sylwestra postanowiłam pokombinować. Przypomniałam sobie tort w kształcie piłki i tak powstała Kula Tiramisu. Powiem Wam, że deser robi wrażenie. Pięknie kroi się, masa(...)wypływa. Coś a'la tort tiramisu. Co ciekawe, do masy nie użyłam jajek, a bitą śmietanę. Tiramisu w tej formie robi się bardzo szybko, prosto, a jest naprawdę przepyszne i efektowne :) Kula Tiramisu Składniki: 2 paczki biszkoptów podłużnych do tiramisu kawa rozpuszczalna lub espresso 3/4 szklanki cukru 500ml śmietany kremówki 36% 500g serka mascarpone  50g kakao 50g gorzkiej czekolady

Brulion spadochroniarza
Tiramisu 55

Tiramisu to włoski deser składający się z podłużnych biszkoptów nasączonych kawą espresso, przełożony jest kremem z serka mascarpone oraz żółtek i posypane obficie płatkami gorzkiej czekolady. Przedstawiam moją wersję tiramisu . Nie jest to może oryginalny, prawdziwie włoski przepis, ale naprawdę bardzo przypomina mi smak tego pysznego deseru, który nie tak dawno jadłam w maleńkiej kawiarence, będąc z mężem w Pizie(...)Tiramisu to delikatne, wręcz rozpływające się w ustach ciasto. Jest tak pyszne, że ciężko zatrzymać się na jednym kawałku - przynajmniej mi. :) Przygotowanie deseru tiramisu jest bardzo łatwe, dodatkowo jest to ciasto bez pieczenia , więc bez obaw, poradzi z nim sobie każdy. Polecam i zapraszam do wypróbowania mojego przepisu na ciasto tiramisu.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na tiramisu: około

Gotuj z Prezesem
Ciastko managera.... czyli włoski deser 29

Paweł do Kohersen MyCook, włączając robota, po czym postawił mi przed nosem moje ulubione cafe latte. No cóż - nawyki managerskie nie opuszczają mojego męża nawet w kuchni, a że tiramisu nazywane przez nas ciastkiem managera to nasz ulubiony deser, więc co jakiś czas Paweł je przyrządza. Pochodzenie tiramisu nie zostało do końca wyjaśnione - według jednej z wersji deser powstał(...)Sienie na przełomie  XVII i XVIII wieku, według innej - moim zdaniem bardziej prawdopodobnej, tiramisu stworzyli Roberto Linguanotto, właściciel restauracji "Le Beccherie" i jego praktykanta Francesca Valori, której panieńskie nazwisko brzmi właśnie Tiramisu. Niezależnie od tego, kto jest twórcą tiramisu, dla nas od lat jest ulubionym dodatkiem do kawy. Składniki -  proporcje na prostokątną formę z odpinaną obręczą o wymiarach

Cztery Fajery
Tiramisu 92

włoski deser, który jest jednym z moich ukochanych, mimo że nie jestem wielką miłośniczką kawy. I choć wiele osób myśli, że wymaga on wiele pracy, to nic bardziej mylnego. :) Tiramisu to prawdziwa włoska klasyka, którą zna chyba każdy i każdy przynajmniej raz w życiu próbował tego włoskiego specjału. Nie pijam kawy, ale jej dodatek w tym deserze zupełnie(...)przeszkadza. Choć bardzo lubię deser tiramisu z dodatkiem owoców, to przysięgłam sobie, że na blogu nie zabraknie oryginału. Wiele osób uważa, że przyrządzenie tiramisu to wyższa szkoła jazdy, a to nieprawda. Gdy ma się odpowiedni przepis, to zrobienie go zajmuje dosłownie kilka minut. Zapraszam do wspólnego pichcenia! :) #Jak nie marnować jedzenia: Sekretem pysznego tiramisu są ubite białka, ale używamy

Cooking Monster
Tiramisu - najlepsze! 442

Włoska klasyka w najlepszym wydaniu. 'Tiramisu' czyli po włosku "podnieś mnie, unieś'. Kawa w takiej postaci zdecydowanie pobudzi każdego do życia :-) Tiramisu ma wiele odmian. Nie ma jednej, bo co region, co rodzina to przepis na ten wspaniały deser może nieco się różnić. Jest jednak jeden wspólny dla wszystkich przepisów warunek: musi być włoski serek mascarpone, kawa i lekkie(...)piórko biszkopty.  Alkohol to nie zawsze Amaretto, może być też Marsala, brandy a nawet rum. Tiramisu od zawsze pojawia się u nas na jesieni kiedy dni robią się pochmurne i szare a zbawienna moc kawy jest bardzo mile widziana. To również czas urodzinowo-imieninowy mojego męża największego fana tiramisu jakiego znam ;-) Włosi zaś, z racji klimatu raczą się tiramisu

maniapieczenia
Najlepsze Tiramisu 254

samych Włoszech odmian i przepisów na tiramisu istnieją tysiące. To tak jak z szarlotką czy jabłecznikiem w naszym kraju - co gospodyni to inny przepis i inny smak.  Tiramisu na Półwyspie Apenińskim tradycyjnie serwuje się na drugie śniadanie w upalne dni. Wymyślono je gdzieś na północy, bo przyznają się do niego Wenecja, Siena i Florencja. Skąd tak na prawdę pochodzi(...)pewnie się nigdy nie dowiemy. Jest to deser często serwowany w formie "ciasta" serwowanego w formie kostki. Często jednak podaje się go w pucharkach w formie typowego deseru. Takie tiramisu lubię najbardziej - jest w nim więcej kremu z mascarpone, można użyć dowolnych biszkoptów i namoczyć je mocniej w kawie. Osobiście nie przepadam za likierem amaretto i dlatego do swojego deseru

Pełna Lodówka
Dzisiaj będzie urodzinowo! 8

Moje najmłodsze dziecię skończył dzisiaj 17 lat. No cóż czas leci! Z tej okazji upiekłam pyszny tort tiramisu. Uwielbiam tiramisu. Deser jest w miarę słodki, mocno przesiąknięty kawą i amaretto. Jest po prostu pyszny! Tort tiramisu to domowy biszkopt przełożony kremem żółtkowym z mascarpone oraz prostym dżemem z amerykańskiej borówki i i marakui. Jeśli poszukujecie przepis na biszkopt to polecam(...)właśnie ten. Biszkopt wyrósł równy jak blat od stołu. Swobodnie można z niego wykroić 3 blaty, co ja nie omieszkałam uczynić. Krem tiramisu zrobiłam na zaparzonych żółtkach. Krem wyszedł gęsty i bardzo smaczny. Używam tego kremu nawet do innych wypieków, bo jest po prostu uniwersalny i bardzo łatwy w przygotowaniu. Tort tiramisu powstał w ciągu dnia. Upiekłam biszkopt z samego

codojedzenia