tiramisu - 1603 przepisów (strona:11/107)

KETO TIRAMISU (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i cukru) 470

Tiramisu to włoski deser, który składa się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą, przełożonych kremem z serka mascarpone. Będąc na LCHF wcale nie musimy rezygnować z tego smakołyku. Wystarczy przygotować odpowiedni keto biszkopt a do kremu nie dodać cukru a powstanie przepyszne keto tiramisu, które po schłodzeniu jest idealne w letnie dni Składniki na ciasto: 10 jaj 110 g mąki(...)Piec ok 30 minut w temperaturze 170 stopni a następnie przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto odstawić do wystudzenia i przygotować krem. Przygotowanie kremu: Oryginalny krem do tiramisu składa się z mascarpone, żółtek, białek i cukru. Oczywiście w wersji LCHF nie ma cukru ale pozostałe składniki są jak najbardziej zgodne z tym modelem odżywiania. Dzięki białkom krem jest

Ola la LCHF
Tiramisu bez glutenu, cukru 57

znacie to koniecznie musicie go wypróbować. To teraz już jeden z moich ulubionych słodkich przepisów. I jak to zazwyczaj na blogu, początek tygodnia rozpoczniemy czymś słodkim. Dzisiaj Tiramisu bez glutenu i cukru. Zdrowe i pyszne! To prawdziwa bomba dla każdego miłośnika kawy i wanilii. Z takim deserem można wygodnie rozłożyć się na hamaku i łyżeczką wcinać go prosto(...)słoika. Do tego dobra książka i mamy przed sobą długie i miłe popołudnie Kolejnym dużym plusem tak podanego tiramisu bezglutenowego jest to, że można je zabrać ze sobą dosłownie wszędzie: do pracy, szkoły, parku, siłowni, boxa, na prom, kajaki, rower, motor Z podanych niżej składników wychodzi jeden naprawdę duży słoik lub dwa mniejsze. Składniki na ciastka: 3 łyżki oleju kokosowego

PaleoLife
Deser brzoskwiniowy jak tiramisu 39

Deser brzoskwiniowy jak tiramisu to przypominający wykonaniem i wyglądem deser, który zamiast kawy i kakao składa się z soczystych brzoskwiń. Deser brzoskwiniowy również ma warstwy podłużnych biszkoptów, kremu na bazie serka mascarpone i jest równie pyszny. Deser brzoskwiniowy jak tiramisu Przepis na dwa desery brzoskwiniowe jak tiramisu.   SKŁADNIKI: 12 sztuk podłużnych biszkoptów podłużnych 200 ml śmietanki(...)trzy sztuki. Na biszkopty wyłożyć część kremu, poukładać plasterki brzoskwiń pozostawiając cztery plasterki do dekoracji. Ułożyć prostopadle kolejną warstwę namoczonych w soku biszkoptów. Wyłożyć pozostały krem. Deser brzoskwiniowy jak tiramisu udekorować pozostawionymi plasterkami brzoskwiń, tartą czekoladą i kuleczkami. Artykuł Deser brzoskwiniowy jak tiramisu pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE

WSZYSTKO SMACZNE
Tiramisu w wersji bez jajek 52

Tiramisu to klasyczny włoski deser składający się z warstwy podłużnych biszkoptów delikatnie namoczonych w espresso z dodatkiem likieru migdałowego, kremu z serka mascarpone, kolejnej warstwy delikatnie nasączonych biszkoptów i kolejnej warstwy kremu z serka mascarpone, wierzch oprószony jest ciemnym kakao. W oryginale krem z serka mascarpone robiony jest z dodatkiem surowych jajek, ja tym razem prezentuję wersję kremu z serka(...)więc deser ten przypadnie do gustu zwolennikom kawowych deserów, ale i takim, którzy jajek jeść nie mogą, albo obawiają się spożywania surowych. Deser jest obłędnie smaczny, wypróbujcie koniecznie. Tiramisu w wersji bez jajek Moje naczynie na Tiramisu w wersji bez jajek jest wielkości 27*18   SKŁADNIKI: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 250 ml wody

WSZYSTKO SMACZNE
NALEŚNIKOWE TIRAMISU 91

Istnieje bardzo wiele różnych przepisów na tiramisu, które we Włoszech występuje w wielu regionalnych odmianach. Deser przyjmuje najróżniejsze rozmiary i kształty, choć na ogół jest to prostokątne lub okrągłe ciastko o rozmiarach zbliżonych do polskich wuzetek.Istnieje wiele teorii na temat historii tego deseru. Do miana stolicy tiramisu pretendują: Wenecja, skąd pochodzi twarożek mascarpone, Treviso, Siena i Florencja. Każde z tych(...)Sienie, głosi, że twórcą tego deseru był władca Toskanii Cosimo III de’ Medici, który zwykł go serwować na nudnych posiedzeniach rady księstwa. W Wenecji twierdzi się natomiast, że tiramisu było od niepamiętnych czasów ulubioną potrawą dożów i to na długo przed tym, jak rodzina Medici stała się wpływowa.Tiramisu zrobiło międzynarodową karierę dopiero za sprawą II wojny światowej, kiedy

kuchniabellissima.wordpress.com
Tiramisu dyniowe 81

tutaj wielbiciele włoskiego deseru - tiramisu? :) Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjnym przepisem na ten deser bądź nie możecie jeść surowych jajek, to zachęcam do przygotowania dyniowego tiramisu. Idealnie kremowego i puszystego. Najlepiej poniższy deser przygotować kilka-kilkanaście godzin przed podaniem, ponieważ musi się mocno schłodzić.   Składniki: około 250 g podłużnych biszkoptów 150 g upieczonej dyni hokkaido 1 duże opakowanie śmietany(...)koniec ubijania dodawać cukier puder (po łyżce). Gdy cukier i śmietana połączą się ze sobą to na sam koniec dodać mascarpone oraz zmiksowaną dynię. Delikatnie wymieszać. Formę do tiramisu (np. duże naczynie żaroodporne) wyłożyć delikatnie namoczonymi biszkoptami (należy je namoczyć w kawie, z obu stron). Następnie wyłożyć połowę kremu, całość posypać gorzkim kakao, ponownie namoczone biszkopty (ułożone odwrotnie niż

Ugotować
Tiramisu ze słomką ptysiową 121

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Tiramisu - czyli włoski deser, o którym chyba słyszał każdy. Podobno we Włoszech, w zależności od regionu - istnieje nawet kilkadziesiąt jego odmian! Z reguły składa się z biszkoptu nasączonego mocną kawą espresso i likierem oraz warstwy kremu z serka mascarpone, jajek i cukru. Całość posypana jest obficie kakao i wiórkami gorzkiej(...)czekolady. Poniżej przedstawiam własną wersję ze słomką ptysiową. (Słomka z Brześcia idealnie się nadaje.) Tiramisu w takiej wersji jest delizioso!!! Słomka ptysiowa - wbrew pozorom nie rozmięka i pysznie smakuje z resztą składników. Musicie sami spróbować, a przekonacie się że deser jest magiczny - znika jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.   1 opakowanie (125g) słomki ptysiowej (polecam firmy Brześć )   Krem: (*) 500g

Di gotuje
Dolce vita do kwadratu, czyli klasyczne włoskie tiramisu 75

jestem fanką megasłodkich ciast i lepkich deserów. To klasyczne tiramisu jest słodkie w punkt. Nie dostaniecie takiego w cukierni. Nie rozpływa się, jest puszyste, lekkie i zwarte jednocześnie. Idealny deser na upały, gdy włączenie piekarnika jest jednoznaczne z wyparowaniem. Spróbujcie! W myśl zasady „wszystko albo nic”, nie zobaczycie tutaj przepisu na tiramisu z serka wiejskiego, z użyciem żelatyny(...)budyniu czy bez jajek, albo na białkach – bo takie kombinacje też już widziałam. To nie byłoby tiramisu tylko wyrób tiramisopodobny. Nie uznaję półśrodków, nie dam Wam recepty na coś, co mi po prostu nie smakuje i czego robienie mija się z celem. Umówmy się, że jemy zdrowo, a to znaczy zróżnicowaną i zbilansowaną dietę. Naprawdę, gałka lodów czy porcja deseru

Karo in the Kitchen
Tiramisu 80

Genialny włoski deser! Jeden z naszych ulubionych. I aż nie chce się wierzyć, że coś tak smacznego jest tak proste w przygotowaniu. Bo tiramisu naprawdę jest łatwe. Powiem wam szczerze, że jak przeczytałem przepis to się zdziwiłem, że aż tak łatwe. A to oznacza, że będzie częstym gościem w naszym domu ;) Przepis zaczerpnęliśmy od Doroty z Moje Wypieki . Tylko podrasowaliśmy(...)kolejną wizytę, bo problem jest poważny. Oczywiście nigdy więcej się tam nie pojawiłem, potrzebowałem zwolnienie tylko. Ale tak, lubimy pić, pijemy i nie wstydzimy się tego. I zrobiliśmy mocne tiramisu :) A zresztą czytałem gdzieś, że ponoć ludzie w wysokim IQ spożywają więcej alkoholu. Tak, zdecydowanie coś w tym musi być :) Ale dobra, żeby nie było, że jakimiś żulami spod sklepu

Marder&Marder Manufacture
Tiramisu z lemon curd (bez jajek) 51

Zaskakująca odmiana tradycyjnego kawowego tiramisu ( klik ). Dla miłośników cytrynowych smaków. Nam smakowało, chociaż pierwsza łyżeczka trochę nam buzię wykręciło. Ale po leżakowaniu całej nocy w lodówce, tiramisu nabrało idealnego cytrynowego smaku. A my tak lubimy. Dodatkowo plus za brak jajek w przepisie :) Spróbujcie i wybierzcie swoje ulubione tiramisu. 'tiramisu z lemon curd' Składniki: - podłużne biszkopty - 150g mascarpone - 100ml śmietany kremówki(...)ubitą śmietanę. Na dno keksówki ułożyć podłużne biszkopty, na to 2 łyżki lemon crud'u i połowę masy śmietanowo-mascarponowej. Następnie znowu biszkopty, lemon curd, masa śmietanowo-mascarponowa. Wierzch tiramisu posypać kakao. Wstawić do lodówki na min.3 godziny (najlepiej na całą noc, aby biszkopty nasiąkły i nie były twarde). Smacznego! * dla ekstramalnych miłośników cytryny - biszkopty, przed położeniem lemon curd

CookYourself
Dyniowy czas. Tiramisu 89

Kiedy tylko zobaczyłam to boskie tiramisu u Doroty wiedziałam, że będę musiała takie zrobić. Przepadam za tiramisu, na samą myśl o tym deserze cieknie mi ślinka. We Włoszech się nim zajadałam - nasz hotelowy kucharz przygotowywał naprawdę wspaniałe. Zachęcony komplementami, dał się nawet namówić na przygotowanie dwóch porcji, gdy już prawie zamykano kuchnię, a my akurat wróciliśmy z Werony, zmoknięci, zmarznięci(...)spragnieni czegoś słodkiego i pysznego. Później siedziałam w hotelowym pokoju, po prysznicu, opatulona szlafrokiem i kołdrą, i rozkoszowałam się tym niebiańskim smakiem... Gdy więc zobaczyłam połączenie tiramisu, z którym wiąże się mnóstwo wspomnień z moich chyba najbardziej udanych wakacji, z dynią, którą niemal wielbię, nie potrafiłam nie ulec. Kupiłam malutką hokkaido i przygotowałam z niej intensywnie pomarańczowe puree. Połączyłam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tiramisu z malinami makiem i herbatą matcha 28

Malinowe tiramisu, włoski deser w owocowej wersji Tradycyjne tiramisu to włoski deser, który składa się z dwóch warstw z kremu z mascarpone i biszkoptów nasączonych kawą, całość oprószona jest obficie kakao, uwielbiam. Dzisiaj proponuję tiramisu malinowe z dodatkiem zielonej herbaty matcha i maku. To bardzo smaczna i wyjątkowa wersja popularnego deseru, szczególnie w sezonie, kiedy świeże maliny są najpyszniejsze. Przy(...)okazji pochwalę się swoim nowym pomocnikiem kuchennym, z którym przygotowanie tiramisu jest bardzo łatwe, szybkie i przyjemne. Składniki 300 g malin plus garść do dekoracji 4 żółtka 60 g cukru 500 g mascarpone 1 łyżka soku z cytryny 20 g maku 2 łyżeczki herbaty matcha plus łyżeczka do oprószenia saszetka herbaty malinowej 100 ml wrzątku 1 łyżka soku/syropu malinowego

Tajemnice Smaku
Tiramisu 37

Mówią deser, myślisz Tiramisu. Masz podobnie? Tiramisu to chyba jeden z najbardziej rozpoznawalnych deserów na świecie. Jak go tutaj nie lubić, kiedy nasączone w gorzkiej kawie biszkopty idealnie równoważą słodycz kremu. Włosi wiedzą co dobre, a ich kuchnia jest jedną z moich ulubionych Tiramisu bardzo lubię i robiłam je już w kilku wersjach – bez jajek, na samych żółtkach, oraz(...)zależności od tego będziesz potrzebować mniejszą lub większą ilość biszkoptów. Ja nie chciałam rezygnować z ilości cukru, a jednocześnie nie chciałam by deser był zbyt słodki, dlatego też przygotowałam tiramisu składające się z 3 warstw. Jeżeli chcesz, możesz też wykorzystać okrągłe biszkopty i przygotować deser w pucharkach. Pamiętaj jednak, że okrągłe biszkopty są delikatniejsze i nie należy ich zbyt mocno

Smaki Na Talerzu
Sernik tiramisu 126

Przepyszny sernik o smaku popularnego deseru “tiramisu” był moim ciastem świątecznym i chyba nie skłamie jeżeli powiem, że smakował naprawde wszystkim Spód to czekoladowe ciasto ucierane oraz biszkopty nasączone kawą i amaretto. Do tego masa serowa no i czekolada na wierzchu ( musiała być ) Całość naprawdę rewelacyjna. Spód piekłam dłużej niż w oryginale, ale o dziwo te biszkopty(...)wierzchu nawet się nie zarumieniły ( o co się obawiałam). Polecam wszystkim wielbicielom serników i/lub tiramisu i nie tylko im, ponieważ jest to świetna alternatywa dla klasycznych serników Składniki na tortownicę 26 cm ( piekarnik góra-dół) SPÓD: – 70 g gorzkiej czekolady – 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( proszek ) – 2 łyżki Amaretto -65 g masła – 50 g drobnego cukru

Relaxtime

Proponowane wyszukiwania