tiramisu - 1167 przepisów (strona:14/78)

Tiramisu 26

Tiramisu jest to popularny deser na bazie biszkoptów nasączonych kawą espresso i masy z jaj z mascarpone, wywodzący się z Włoch. Tiramisu w zależności od regionu z którego pochodzi, może przybierać różne formy i receptury. Continue reading Tiramisu at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Tiramisu dyniowe 20

piękne warzywa nie tylko do robienia zup-kremów, ale też do deserów. Można zrobić z jej dodatkiem muffiny, placki na słodko czy ciasta. Ja dzisiaj zrobiłam niecodzienną wersję tiramisu. Złote, dyniowe tiramisu. Polecam. TIRAMISU DYNIOWE Składniki: 300 ml śmietany 30% 2/3 szk cukru pudru 200 g mascarpone 1 szkl puree z dyni 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego  1 opakowanie podłużnych

Bon appetit mon amie
Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA 20

Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA – Dzisiaj zapraszam na pyszne bezy tiramisu z sosem karmelowo – kawowym. Bezy z wierzchu są chrupiące, a w środku piankowe. Do kremu nie dodałam cukru tylko samą wanilię, więc słodycz bezy i sosu karmelowego dobrze się równoważy. Całość smakuje wyśmienicie, bezy bardzo mi smakowały, polecam… (zmodyfikowany przepis ze strony delicious.com.au ) Zdjęcia Monika Szeffler Przez Ogródek . Zapraszam(...)FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA Składniki: Beza: 6 białek 330g cukru Krem: 250g serka mascarpone 320ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sos karmelowo – kawowy: 250ml mocnej kawy 200ml likieru Kahlúa + 2 łyżki 160g cukru Dodatkowo: kakao do posypania Beza: 1. Białka przełożyć do czystej, suchej miski

Mała Cukierenka
Maślane ciasteczka z syropem klonowym 5

syropy) możecie znaleźć na stronie Kuchnie Świata Natomiast jeśli chodzi o kakao to w mojej opinii nie ma lepszego od tego produkowanego przez firmę VanHouten. Do np.włoskiego deseru tiramisu to produkt typu must have ( musisz mieć ) Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem na jasny puszysty krem, korzystając z najwyższych obrotów miksera. Po około 5 - 7  minutach, nie przerywają ubijania

Cztery Fajery
Tartaletki Tiramisu z wiśniami + warsztaty z fotografii kulinarnej 58

przyjechałam z dwoma swoimi wypiekami, które zostały naprawdę ładnie uchwycone na zdjęciach, z czego bardzo się cieszę, gdyż mogę teraz podzielić się z Wami tymi przepisami. Oprócz moich tartaletek Tiramisu z wiśniami i fit torciku Bounty, Żaneta zrobiła wegański mus czekoladowy na wodzie po cieciorce, który również stylizowałyśmy. Czas minął mi baaardzo szybko, mam nadzieję, że wiedza, którą Żaneta(...)przekazała, zaprocentuje wkrótce na zdjęciach. Pięknie dziękuję za warsztaty, a Was zapraszam na przepis na tartaletki Tiramisu z wiśniami. Spody z ciasta kruchego, na nich konfitura wiśniowa, następnie okrągły biszkopciki namoczony w mocnej słodzonej kawie, a na górze krem z mascarpone, jajek i likieru Amaretto (choć ja zrobiłam wersję bezalkoholową i była równie pyszna). Wierzch jak to na Tiramisu przystało

Nastoletnie Wypiekanie
Tiramisu bez jajek 22

Witajcie. Niektórzy z Was na pewno zauważyli, że co jakiś czas prezentuje Wam przepis na tiramisu. Uwielbiam tiramisu i robię je dość często. Staram się zawsze coś w nim zmienić aby uzyskać coś nowego a jednak o znanym mi smaku. Dlatego dzisiaj przedstawiam przepis na tiramisu bez jajek podane w szklankach. Polecam Składniki: 120 g biszkoptów 250 g mascarpone

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tiramisu 46

Tiramisu Tiramisu to tradycyjny włoski deser,  który raczej nie należy do lekkich. W internecie można spotkać różne przepisy  na ten przysmak,  jednak często zawierają  one w swoim składzie śmietanę, co może czyni je równie smacznymi i może bardziej delikatnymi - do tiramisu jednak im daleko. Trochę poszperałam w zakamarkach internetowej wiedzy, jak się okazało, w różnych regionach

My sweet a life
Tiramisu w kieliszkach 49

Macie ochotę na pyszny i prosty deser? Polecam wam tiramisu. Można go zrobić w większym płaskim naczyniu i kroić w kawałki jednak ja proponuję go zrobić w kieliszkach lub małych pucharkach. Tak podanym tiramisu z pewnością zaskoczycie swoich gości. Składniki: 500 g mascarpone 4 żółtka 100 g cukru 20-30 ml amaretto 2 białka około 15-20 podłużnych biszkoptów około(...)kakao. Robimy kolejną warstwę i tak do wyczerpania masy. Kończymy masą i oprószamy sporą ilością kakao. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Podajemy bezpośrednio po wyjęciu z lodówki gdyż tiramisu najlepiej smakuje schłodzone. *Ilość espresso zależna od tego jak mocno biszkopty będą wpijać

Ala piecze i gotuje
Tiramisu piernikowe 102

Pyszne włoskie klasyczne tiramisu wzbogacone korzenną przyprawą do piernika, aksamitne gorzko słodkie , rozpływające się w ustach najlepsze na drugi dzień  po schłodzeniu, smak wzbogacony ciemnym rumem nie  kawowym likierem, ten deser bez pieczenia jest tak pyszny i przygotujesz go w 30 minut. Uwielbiam tiramisu a Wy ? Szklana forma 30/17 cm 35 dag podłużnych biszkoptów Savoiardi  ½ kg sera(...)śmietany kremówki 30% 6 żółtek 6 łyżek cukru 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 szklanka gorącej wody ½ łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżki rumu Ciemne kakao do oprószenia Jak wykonać tiramisu ?  Kawę rozpuszczalną wsypujemy do kubka razem z przyprawą do piernika, zalewamy szklanką gorącej wody słodzimy 1 łyżeczką cukru, odstawiamy do wystudzenia. Do zimnego naparu wlewamy ciemny rum, mieszamy. Żółtka

Wanilia i Kardamon
Tiramisu z poziomkami na przedślubny stres 50

Rodzice zjawią się już niedługo, a pokój dla Młodej ciągle bardziej przypomina składzik... Szybko więc skupmy się na najważniejszym, czyli dzisiejszym przepisie. A mam dla Was coś naprawdę wyjątkowego: tiramisu z poziomkami. Te małe, czerwone kuleczki smakują i pachną lasem; nie da się ich do niczego innego porównać. Uwielbiam! Ostatnio udało mi się nazbierać całe trzysta pięćdziesiąt gram; było już(...)semifreddo z poziomkami i różaną nutą, teraz czas na kolejny deser. Tiramisu to coś, czemu nie potrafię się oprzeć; przygotowywałam je już w wielu różnych wersjach i nigdy mnie nie zawiodło. Ta jednak udała się chyba najlepiej; poziomki i delikatna, pomarańczowa nuta w tle, a do tego niebiańsko lekki krem i mięciutkie biszkopty. Mogłabym jeść, i jeść, i jeść

Pożeraczka, czyli raz adobrze