tiramisu - 1565 przepisów (strona:14/105)

Tort tiramsu z borówkami 89

Tort, który pokochacie :) Delikatny krem tiramisu i jagody, czyli połączenie doskonałe ;) My bardzo lubimy takie smaki, oj bardzo o czym nie raz mogliście się przekonać ;) Przygotowany na urodziny męża, stąd ta specyficzna dekoracja ;) Polecam smakoszom kawy, tiramisu i jagód ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu(...)upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić. Nasączenie: 100 ml likieru amaretto lub kawowego 100 ml mocnej kawy Likier połączyć z wystudzoną kawą, odłożyć. Krem tiramisu: 4 żółtka 100 g cukru 50 ml likieru amaretto lub kawowego 350 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki + 50 g białej czekolady 400 g borówek 300 g podłużnych biszkoptów Na palniku

Domowa cukiernia Ewy
Tiramisu z owocami jagodowymi, Gdynia 89

Deser przygotujesz jak tiramisu truskawkowe . Zamiast truskawek u mnie były: agrest, czerwone i czarne porzeczki, borówka amerykańska. Smacznego! Fotorelacja z wycieczki rowerowej do Gdyni (z Gdańska) molo marina Akwarium Gdyńskie (wg mnie nie warto, chyba że z dziećmi) ORP Błyskawica Dar Pomorza widok z Kamiennej Góry, na którą można wjechać kolejką (bezpłatnie) Green Way (ul. Antoniego Abrahama 24), bardzo smaczny(...)obiad: pure, kotlety kalafiorowe, sos beszamelowy, surówka pomidorówka i drugie danie w meksykańskich smakach brownie z orzechami Tiramisu with berries Follow this recipe for  strawberry tiramisu to prepare this dessert. I used the following berries for this tiramisu instead of strawberries: gooseberry, red and black currant, highbush bluberry. Enjoy

Qlinarnie i Qlinarnie
Budyniowe tiramisu ( szybki deser kawowy ) 1223

wszelkie wariacje na temat tiramisu są profanacją tego klasycznego włoskiego deseru ? Myślę, że to nie ważne, bo liczy się smak, a tego w proponowanym dziś deserze nie brakuje. Budyniowe tiramisu powstało tak nagle, jak nagle zrodził się plan w mojej głowie. Miałam już ugotowany budyń, więc deser mogłam przygotować w przeciągu kilku minut. Jeśli zatem planujecie zaskoczyć dziś kogoś słodkim(...)kuszącym deserem kawowym, koniecznie już rano ugotujcie budyń. A wieczorem szybciutko dokończycie dzieło. Kawowy deser z kremem budyniowym wygląda niemalże jak klasyczne tiramisu. Śmiem jednak stwierdzić, że ma ciut, ciut mniej kalorii, a na przedwiośniu to się bardzo liczy ! Choć z drugiej strony - kalorie trzeba spalić, a podobno tu sprawdzają się ćwiczenia wieczorne, które mogą być słodką kontynuacją wieczoru

kolorowotorcikowo
Tyraj, misiu, na tę miłość. Tiramisu chałwowe 62

będzie ciężko, bo przecież to ten ulubiony ... Praca nad związkiem musi stać się odruchem, codziennością. To drobne gesty, które wywołują uśmiech i przypominają stare, dobre czasy. To kremowe, lekkie tiramisu, które obudzi wspomnienia z wakacji we Włoszech, gdy po nieoczekiwanej burzy wróciliście do hotelu przemoknięci do suchej nitki, a szef kuchni mimo, że był już gotowy rzeczoną kuchnię zamknąć, przygotował(...)najlepsze tiramisu, jakie kiedykolwiek jedliście. Tym razem wzbogaciłam smak klasycznego kremu dodatkiem chałwy. Nie bójcie się - deser wcale nie jest przesłodzony. Słodycz chałwy doskonale równoważą biszkopty namoczone w mocnej, gorzkiej kawie. Całość jest lekka, kremowa i delikatna. Poderwie niejedne uczucia, które zaległy na dnie serca. Chałwowe tiramisu Składniki: (na 4 porcje) 250 g serka mascarpone 2 jajka 50 g cukru

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Znane włoskie desery 68

gotowaniem. To samo dotyczy włoskich deserów, tak bardzo urzekających w smaku, że ich miłośników znaleźć można w każdym zakątku świata. Wśród najsłynniejszych deserów rodem z Włoch ważne miejsce zajmuje tiramisu. Chociaż mieszkańcy Wenecji, Sieny i Florencji już w XVII wieku delektowali się podobnym smakołykiem, dopiero trzy stulecia później deser ten zyskał międzynarodowa sławę. O jego wyjątkowości decydują silne właściwości pobudzające(...)czego od dawna korzystają Włosi, serwując go często w ramach drugiego śniadania. Tajemnica wyśmienitego smaku tiramisu kryje się w warstwie biszkoptów nasączonych typowo włoskim espresso i likierem amaretto. Kolejną warstwę deseru stanowi krem, którego niezastąpionym składnikiem obok jajek i cukru jest serek mascarpone. Tak przygotowane tiramisu posypuje się kakao lub wiórkami gorzkiej czekolady. Smakuje najlepiej po schłodzeniu, popijane filiżanką aromatycznej

Poranek na słodko
Ciasto biszkoptowe z serem i kremem tiramisu 220

trauma niezauważalnie jednak przeszła :) Dziś polecam Wam takie oto - proste, a bardzo smaczne i efektowne ciasto. Delikatne i lekkie, biszkoptowe, z warstwą sernika i puszystego kremu o smaku tiramisu, u nas dodatkowo z nutą pomarańczy. Składniki na blaszkę 20x25 cm: biszkopt :  5 jajek w temperaturze pokojowej 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki domowego cukru waniliowego(...)duże jajka w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki domowego cukru waniliowego szczypta soli 2 szklanki serka z wiaderka (temperatura pokojowa) 3 łyżki mąki ziemniaczanej Krem tiramisu : masa kajmakowa o smaku tiramisu - ok. 150 g.+ 3 łyżki do posmarowania biszkoptu 1 szklanka sera z wiaderka 150 ml. mocno schłodzonej śmietany 30% Polewa : 100 g. masła 0,5 szklanki

sio-smutki
Tiramisu a’la rafaello 13424

Tiramisu a’la rafaello A może macie ochotę na deser? Ale nie taki zwyczajny tylko na deser o szczególnie pysznym smaku Mam tu na myśli przysmak, który podobny jest do tiramisu, ale smakuje prawie jak rafaello. Ojej, mówię wam już dawno nie jadłam tak dobrego deseru, już sam krem na bazie żółtek wyszedł niesamowity: bardzo delikatny, puszysty(...)kcal. Ale jeżeli zdecydujecie się, tak jak ja, na 4 porcje to lepiej nie pytajcie o kalorie Pyszny deser z wiórkami kokosowymi i białą czekoladą Kokos w roli głównej Tiramisu w nowej wersji smakowej Szybki, smaczny deser deser Tiramisu a’la rafaello Smacznego!!! Źródło wpisu: Sprawdzona kuchnia

Relaxtime
Tiramisu Jack Daniels Honey 140

Deser z prądem? a czemu nie :) Słodkość, mleczność, kawowość oraz konkretne grzanie - to Was czeka! Tiramisu podane w szklance po whisky to super pomysł na małe co nieco na wieczór, dobrze sprawdza się na imprezie oraz w łatwy sposób można zabrać je do pracy :p. Miodowy likier świetnie łączy kawowe nutki z klasycznym mleczno-żółtkowym smakiem tiramisu. Wystarczy kilka godzin(...)schłodzonego syropu kawowego dodajemy Jacka Danielsa mielone migdały i lekko mieszamy 4/ Biszkopty moczymy w kawowo-alkoholowym roztworze i układamy na przemian w szklance z masą zółtkową. Odkładamy zafoliowane tiramisu do lodówki na 2-3godziny.  5/ Wykładamy, posypujemy kakao. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami 88

deser trochę mija się z tym, czym jest prawdziwy deser tiramisu, ale wierzcie mi jest równie pyszny! Ośmielę się stwierdzić, że to najlepszy deser tego typu jaki zdarzyło mi się jeść - obłędny! Kocham włoskie jedzenie! Nigdy tam nie byłam, ale włoskie specjały wprost uwielbiam. Jednym z nich jest tiramisu, co w dosłownym znaczeniu oznacza "poderwij mnie". Gwarantuję Wam, że mój(...)biszkoptami zamoczonymi w kawie i likierze kokosowym. Do masy dodaję wiórki kokosowe, dzięki czemu deser zyskuje kolejny kokosowy aromat. Jest naprawdę pyszny - polecam z całego serca! Kokosowo-jagodowe tiramisu: 2 opakowania okrągłych biszkoptów (2 x 120 g) 200 ml espresso ok. 60 ml likieru kokosowego (np. domowego ) ok. 2 i pół szklanki jagód 2 łyżki soku z cytryny

Cooking Monster
Tarta czekoladowa z kremem tiramisu i malinami 296

Tarta czekoladowa wypełniona kremem na bazie serka mascarpone z dodatkiem likieru tiramisu, przełamana orzeźwiającym i lekko kwaskowatym smakiem malin. Czekoladowa rozkosz :) Składniki: Tarta: (forma 27,5 cm) 200 g mąki tortowej 2 łyżki kakao (kopiate) 4 łyżki cukru pudru 2 żółtka 120 g masła 1/3 łyżeczki kardamonu szczypta soli 1 łyżeczka śmietany 30% (opcjonalnie) Krem o smaku tiramisu(...)śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 ml likieru tiramisu Dodatkowo: 300 g świeżych malin kawałek czekolady (opcjonalnie) Na stolnicy przesiać mąkę i kakao, dodać kardamon i cukier puder, wymieszać. W mące zrobić zagłębienie i dodać żółtka, zimne masło i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać łyżeczkę śmietany. Owinąć w folię spożywczą

Z Hrabiną w kuchni
Owocowe "Tiramisu" 212

Pyszne owocowe ciasto inspirowane Włoskim deserem „Tiramisu” teraz w wydaniu letnim :D uwielbiam Tiramisu dlatego przygotowałam specjalnie dla Was nieco inną jego odsłonę ;) Jako, że mamy okazję do świętowania 3 Jubileuszu Akademii Kulinarnej Whirlpool , chciałam życzyć dalszych sukcesów w szkoleniu i uczuciu Polaków czerpania radości z gotowania oraz publikowania wielu inspirujących przepisów, dzięki którym nasza „kuchnia” przestanie być nudna(...)wielkim uśmiechem na twarzy będziemy do niej częściej zaglądać przyciągani unoszącymi się z niej cudownymi zapachami :D Moja owocowa wersja Włoskiego „Tiramisu” na 3 Jubileusz niech będzie inspiracją dla Akademii Kulinarnej Whirlpool i ich Włoskich gospodarzy – Marco Ghia oraz Emiliano Castagna. Spełnienia marzeń i dalszych wielkich sukcesów :* P.S. zapraszam po więcej ciekawych inspiracji na stronę Akademii , jak i samego Marco

Kulinarna (nie)codzienność
Uczciwa włoska kuchnia w Mercato Bar i Delikatesy - recenzja 53

rozsądne (w końcu to ścisłe centrum Warszawy). Nie czekaliśmy też długo na kolejne dania, obsługa pracowała sprawnie. Na deser przetestowaliśmy dwa najsławniejsze włoskie desery - panna cottę (9 zł) oraz tiramisu (11 zł) . Oba podane w charakterystycznych szklaneczkach uśmiechały się do nas wcześniej z lady chłodniczej przy barze.  Tiramisu było wręcz boskie! Idealnie wyważone smaki, prawdziwa harmonia łącząca gorzką kawę(...)najlepszych, jakie jadłam w życiu. Panna cotta niestety nas rozczarowała. Była mało waniliowa i na mój gust za mocno ścięta. Z zazdrością patrzyłam na Męża, któremu przypadło większość tiramisu, na szczęście trochę się ze mną podzielił :) Podsumowując, Mercato Bar i Delikatesy to miejsce urokliwe podające smaczne jedzenie. Dania są proste, domowe, a jakość składników gra pierwsze skrzypce. Panuje tu luźna

Chilli Czosnek i Oliwa
Tiramisu Truskawkowe 350

Cudowny, delikatny i rozpływający się w ustach deser, którego przygotowanie jest bardzo proste, szybkie i co najważniejsze jest to ciasto bez pieczenia. Owocowe tiramisu na bazie śmietanki kremówki, włoskiego mascarpone i biszkoptów do deser idealny na letnie dni i myślę, że zasmakuje nawet tym którzy za tradycyjnym kawowym tiramisu nie przepadają. Tiramisu Truskawkowe -  Składniki: Masa: 600 ml śmietany kremówki(...)ubijania śmietany ok. 4 łyżki cukru pudru   ok. 300-400 g truskawek duże opakowanie biszkoptów (ok. 250-300 g) ok. 1/2 szklanki mleka cukier puder do oprószenia   Tiramisu Truskawkowe - Sposób przygotowania: Śmietankę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło). Do śmietanki dodajemy cukier puder wymieszany z fixem do śmietany

Słodka Strona
Przepis na… – Tiramisu, włoski deser 108

Istnieje wiele skojarzeń kulinarnych z Włochami. Pamiętajmy, że Italia to nie tylko ojczyzna pizz i makaronów, ale także wspaniałych deserów. Tiramisu jest jednym z nich (wł. tiramisù – poderwij mnie!). Jego d okładne pochodzenie nie jest znane – o miano ojczyzny Tiramisu walczy Wenecja (gdzie powstał serek mascarpone), Siena, Florencja i kilka innych miast. Mimo to, deser ten jest popularny(...)Wykładamy połowę masy z mascarpone, a potem ponownie biszkopty i masa. Wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Przed podaniem posypujemy tartą czekoladą. (Jeżeli masa wyszła zbyt rzadka, powinniśmy tiramisu potrzymać dłużej w lodówce.) Smacznego

Bon Ton Italia
Tiramisu bez jajek 65

strasznie, te zapalenie oskrzeli nie chce w ogóle przejść. Ech takie to moje szczęście na Nowy Rok... Ja mam dla Was dzisiaj przepyszną propozycję, która mnie zachwyciła. Zawsze robiłam tiramisu z żółtkami, a tym razem postanowiłam wykorzystać śmietanę kremówkę, która mi została. Wyszło przepyszne tiramisu! O wiele bardziej posmakowała mi ta wersja. Prosty i pyszny deser, polecam :) Tiramisu bez jajek(...)Składniki: paczka biszkoptów (do tiramisu) 500g serka mascarpone 200g śmietany kremówki 30% pół szklanki cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej kilka łyżek kakao 500ml gorącej wody Przygotowanie: Bierzemy naczynie (u mnie tortownica 25cm). Zaparzamy kawę rozpuszczalną z dwóch łyżek kawy w dwóch szklankach wody. Możemy dodać cukru, ale to nie jest konieczne. Biszkopty moczymy w kawie i układamy w tortownicy. Śmietanę

Brulion spadochroniarza

Proponowane wyszukiwania