TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU

TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU

TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU

Inna odsłona włoskiego deseru... Torcik ten to połączenie dwóch smaków: pomarańczy i tiramisu. I jak na włoskie tiramisu przystało jest to biszkopt nasączony ponczem z kawy i likieru amaretto, przełożony kremem z serka mascarpone oraz żółtek, z wierzchu obficie obsypany kakao. To co go wyróżnia od tradycyjnego tiramisu to nuta pomarańczy wyczuwalna w masie. Jest on trochę pracochłonny, ale od "święta" warto się pomęczyć, bo smakuje genialnie! I... uzależnia 😉 Można sobie trochę uprościć wykonanie, podając ti... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, tiramisu, likier, mascarpone, czekolada, galaretka, tort, torty, deser, desery, ciasto, walentynki, dekoracje, bez pieczenia, krem mascarpone, deser z mascarpone, ciasta z masa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, likier kawowy, jajka na święta, tort kawowy, ciasto z galaretka, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasto z kremem, ciasta z kremami, deser z galaretka

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.