Nieco mniej popularny ale jakże przepyszny pomysł na słynny deser tiramisu. Tiramisù alle fragole z biszkoptami nasączonymi truskawkowym ponczem, kremem mascarpone i świeżymi truskawkami dekorującymi wierzch deseru. Włoski deser serwowany na zimno, po długim całonocnym schłodzeniu w lodówce. Mimo swojej kaloryczności ma w sobie orzeźwiającą lekkość za sprawą chłodnej formy i mnóstwa truskawek. Deser z powodzeniem możesz przygotować zamiast pieczenia ciasta, co świetnie sprawdzi się w ciepłe wakacyjne dni. (... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl