Tiramisu rabarbarowe.

Tiramisu rabarbarowe.

Tiramisu rabarbarowe.

Przepis na : deser

Tiramisu with rhubarb. Składniki. 100 g biszkoptów  50 ml nalewki wiśniowej 5 łodyg rabarbaru 150 g cukru 2 łyżka wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem. 200 g marcepanu 50 ml śmietany kwaśnej 400 g serka homogenizowanego waniliowego 30 ml ajerkoniaku 1 łyżka kakao do posypania wierzchu Wykonanie. W płaskiej salaterce ułożyć biszkopty i nasączyć je nalewką wiśniową. Rabarbar drobno pokroić, zasypać połową cukru, wlać łyżkę wody i gotować 3 minuty, nie rozgotować . Dodać mąkę z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.