ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:357/892)

MUS CZEREŚNIOWY 143

pestek) 25-35 g cukru lub więcej, do smaku* 2-3 łyżeczki soku z cytryny, do smaku 8 g żelatyny (2 łyżeczki) + 2 łyżki zimnej wody 140 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej Ilość cukru zależy od tego jak słodkie będą czereśnie. Świeże czereśnie drylujemy, pozbywając się pestek. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min, do napęcznienia. Czereśnie umieszczamy

Słodki Pomysł
MUS ANANASOWY 99

puszki – 6 plastrów 30 ml syropu ananasowego 1 1/3 łyżki soku z cytryny 3/4 łyżki cukru, do smaku 8 g żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 130 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej dodatkowo: 2,5 – 3 plastry ananasa, odsączonego i drobno pokrojonego Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia, ok 7 min. Ananasa kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy

Słodki Pomysł
MUS RABARBAROWY 86

cukru trzcinowego lub więcej, do smaku* 1 łyżeczka soku z cytryny (opcjonalnie, do smaku) 8 g żelatyny (2 łyżeczki) + 2 łyżki zimnej wody 200 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej Ilość cukru zależy od tego jak kwaśny będzie rabarbar. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min, do napęcznienia. Umyty rabarbar kroimy w kostkę. Umieszczamy go w garnuszku i dodajemy

Słodki Pomysł
KREM Z KINDER BUENO 2110

Krem idealny do tortów dla dzieci. Warto słodycz kremu przełamać kwaskowatymi owocami, np. frużeliną malinową. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki na krem z Kinder Bueno: 210 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 110 g serka mascarpone, schłodzonego 25-30 g cukru pudru (2 łyżki) lub więcej, do smaku 6 batoników Kinder Bueno białych/ciemnych (pojedynczych) trochę białej/mlecznej rozpuszczonej czekolady

Słodki Pomysł
Talerz pysznego spaghetti z kurczakiem i brokułami w mniej niż 20 minut. Będziesz zachwycona. PRZEPIS 61

mieć na stole już za 20 minut. Mniam! Przepis na spaghetti z kurczakiem i brokułami Składniki: mały brokuł, pojedyncza pierś z kurczaka, mała cebula, ząbek czosnku, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., oliwa, 200 gramów makaronu spaghetti, sól, pieprz. Jak zrobić spaghetti z kurczakiem i brokułami? Makaron ugotuj al dente . Kurczaka pokrój w małą kostkę, brokuła porwij na małe różyczki

Kulinarna Polska
Słonecznikowiec z pianką krówkową 80

jajek 5 łyżek cukru 15 g cukru wanilinowego (jedno opakowanie) 3 kopiata łyżki mąki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie budyniu czekoladowego Pianka krówkowa: 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 400 g masy krówkowej (u mnie kukułkowa firmy Helio ) 1 kopiata łyżka żelatyny 200 g słonecznika (u mnie firmy Helio ) 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Wymiary

PatiGotuje
Irish Coffee 85

przygotuje ją samemu w domu. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na drinki . Składniki : 150 ml mocnej kawy 1 łyżeczka cukru 50 ml whisky 50 ml śmietany kremówki Opis przygotowania: Rozpoczynamy od ogrzania naczynia, w którym będziemy przygotowywać kawę. Wlej do niego na chwilę ciepłą wodę i wylej ją. Następnie umieść w nim lekko podgrzany alkohol. Dodaj również cukier

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Torcik dyniowo-czekoladowy 72

wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem, wlać równomiernie ciasto. Piec 30-40 minut w temperaturze 180 o C z termoobiegiem , odstawić do wystygnięcia. Masa śmietankowa: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i śmietan-fix, chwilę jeszcze miksować. Wykonanie Ciasto posmarować warstwą marmolady, następnie rozprowadzić śmietanę i posypać posiekanymi orzechami oraz startą na tarce czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary
Ciasto kawowo-orzechowe z kawową galaretką 436

zalewamy około 1/3 szkl. zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Podgrzewamy krótko na najmniejszej mocy palnika – do rozpuszczenia. Zimną kawę mieszamy z mlekiem z puszki. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Stopniowo wlewamy masę kawową, miksujemy na niskich obrotach. Przekrojony biszkopt możemy nasączyć naparem z kawy, mocnej herbaty lub likierem kawowym (jeśli biszkopt wykonany był z dodatkiem oleju

Smaki Na Talerzu
Ganache 4924

Ganache to francuska nazwa na połączanie aksamitnej mieszanki czekolady i śmietanki kremówki. Ten czekoladowy krem, który głównie wykorzystywany jest do tynkowania tortów, ale nie tylko. Równie świetnie sprawdza się jako krem do babeczek, czy też jak The post Ganache appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Piernikowe babeczki z suszonymi owocami w rumie 88

oleju 150 ml kefiru około 150 g suszonych owoców (u mnie mieszanka firmy Helio : jabłka, gruszki, śliwki, daktyle, morele) 125 ml rumu 125 ml wody Krem: 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) utrwalacz do śmietany 2 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki adwokatu (można pominąć) Dodatkowo: pierniczki lub ciastka korzenne

PatiGotuje
Sernik z czekoladą i granatem 112

święta jak również na co dzień czy też na domowe przyjęcia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na sernik . Składniki: 300 g białego sera (tłustego) 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki soku z cytryny 120 g cukru 40 g masła 250 g kruchych ciasteczek 3 łyżeczki żelatyny 1/4 łyżeczki soli Polewa czekoladowa 1 owoc granatu Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
MUS WIŚNIOWY 147

podniebienie :). Zapraszam! Mus wiśniowy: 180 g świeżych/mrożonych wiśni 30-35 g cukru trzcinowego, do smaku 2 łyżeczki żelatyny (8 g) + 2 łyżki zimnej wody 120 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min, do napęcznienia. Wiśnie umieszczamy w garnuszku i zasypujemy cukrem. Podgrzewamy na małym ogniu. Gdy wiśnie zmiękną i puszczą

Słodki Pomysł
MUS ŚLIWKOWY 104

śliwek (bez pestek) 40-50 g cukru trzcinowego lub więcej, do smaku* 1/2 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) 6 g żelatyny (1,5 łyżeczki) + 2 łyżki zimnej wody 150 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej Ilość cukru zależy od tego jak kwaśne są nasze śliwki. Śliwki kroimy w kostkę, pozbywając się pestek. Umieszczamy je w garnuszku i dodajemy cukier z cynamonem. Podgrzewamy

Słodki Pomysł
Lody pomarańczowe a‘la Nigella 109

pomarańcza 2 limonki 2 łyżki rodzynek (namoczyć w likierze pomarańczowym przez ok. 1 godz.) 1 szklanka cukru pudru 2 i pół szklanki słodkiej śmietanki (najlepiej kremówki) Zetrzyj skórkę z pomarańczy i z 1 limonki. Wyciśnij sok ze wszystkich owoców i wlej do cukru. Dodaj startą skórkę i odsączone z likieru rodzynki. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, dodaj śmietanę. Ubij wszystko

Gotujemy i jemy