coś jest nie tak. Kremy w smaku wyszły pyszne, ale nie tak bardzo lekkie i puszyste jak powinny. Do dziś nie wiem co było nie tak z tą kremówką. Dekoracje z masy cukrowej najlepiej zrobić kilka dni wcześniej, aby zdążyły wyschnąć. Więcej rad znajdziecie poniżej. Zapraszam na kawałek pysznego tortu! P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka
Słodki Pomysłmożna też użyć zwykłego octu balsamicznego) 3 czubate łyżki cukru trzcinowego Składniki na masę serową: ok. 800 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego minimum trzykrotnie ok. 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 2 jajka klasy M 1 szklanka cukru – ok. 220 g 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 1 czubata łyżka mąki (skrobi) ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis
Kulinarne Przebojeplasterkach 1 średnia główka młodej kapusty – ok. 800 g 1 średnia cebula – ok. 100 g 200 ml bulionu warzywnego lub drobiowego (ewentualnie wody) 100 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego do doprawienia sosu: pół łyżeczki cukru, szczypta pieprzu chilli cayenne, sól i pieprz czarny do smaku mały pęczek koperku 3 łyżki oleju rzepakowego
Kulinarne Przebojedarzą go wielką miłością ;) Składniki: pęczek selera naciowego pęczek włoszczyzny kilka ziemniaków 1 cebula 2-3 ząbki czosnku zielona pietruszka lubczyk świeży lub suszony 100-150 ml śmietany kremówki ziele angielskie, liść laurowy sól, pieprz do smaku olej albo masło klarowane do podsmażenia warzyw chleb na grzanki Przygotowanie: Seler naciowy umyć, odciąć końcówki i pokroić w grubsze plasterki. Cebulę obrać
Ze smakiem i z pasjąniego musy owocowe, np. mus malinowy lub wiśniowy. Krem oreo połączyłam z frużeliną truskawkową w torcie dla piłkarza, który bardzo polecam :). Składniki na krem oreo: 220 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 170 g serka mascarpone, schłodzonego ok 25 g cukru pudru (2 łyżki) lub więcej, do smaku 10 ciastek ‘Oreo’ Połowę ciastek (całe, razem z kremem) rozdrabniamy w malakserze
Słodki Pomysłwoda) Składniki na sos brokułowy do pulpetów: ugotowane wcześniej brokuły (te, które nie zostały wykorzystane do nadziania pulpetów) wywar z gotowania pulpetów – ok. 400 ml 100 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 czubata łyżka mąki pszennej + kilka łyżek zimnej wody sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na pulpety z indyka i brokuła: Brokuła podzielić
Kulinarne Przebojeplacków Składniki na sos porowy: 1 duży kawałek pora (tylko biała i jasnozielona część) – ok. 110 g 2 czubate łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% pół szklanki słodkiej śmietanki kremówki 30% – ok. 125 ml 1 płaska łyżeczka tymianku 2 łyżeczki soku z cytryny sól i pieprz do smaku olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na placki ziemniaczane
Kulinarne Przebojeraffaello na śnieżce. Krem jest słodki ze względu na zawartość białej czekolady i śnieżki, dlatego polecam do niego frużeliny z kwaśnych owoców, np. frużelinę malinową. Składniki: 160 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej* 1 opakowanie ‘Śnieżki’ (60 g) 60 g białej czekolady 65 g wiórków kokosowych 15 g migdałów w płatkach, pokruszonych Miseczkę z połamaną czekoladą kładziemy na małym, wysokim rondelku
Słodki PomysłSernik z serkiem mascarpone i śmietaną kremówką należy niewątpliwie do najdelikatniejszych. Jego kremowa konsystencja przywodzi na myśl ptasie mleczko. Potrzebujemy
Tylko pysznieziemniaczanej Krem czekoladowy z whisky: 120 g czekolady goszkiej 70 % 50 g cukru pudru 10 g masła 50 ml whisky 100 ml śmietanki kremówki 2 łyżki miodu 50 g mascarpone Dekoracja: 20 g płatków migdałowe Przytogowanie : Ser i ziemniaki dwukrotnie zmielić. Oddzielić żółtka od białek i ubić białka na sztywno
KuchniaWeDwoje.pltrzcinowego jasnego szczypta soli 2 jajka (L) 80 ml oleju roślinnego 100 ml maślanki 2 łyżki ekstraktu kawowego Na krem : 200 g śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki ciemnego kakao przesianego 2 łyżeczki cukru pudru (można pominąć) Wykonanie : 1. Mąkę dokładnie przesiać wraz
vaniliowoczekoladowaprzysmak rodem ze słonecznej Italii, Proste składniki, orzeźwiające dodatki i wyborny deser do popołudniowej kawy gotowy. Ja wybrałam wariant waniliowy, bo szczerze mówiąc mój mąż uwielbia wanilię a śmietankę kremówkę jeszcze bardziej. Wykonanie deseru nie jest trudne jeśli będziecie przestrzegać podanych proporcji i wskazówek podanych w przepisie. Smak jest obłędny mocno waniliowy i świetnie kontrastuje z kwaskowatymi malinami... A więc
vaniliowoczekoladowapokrywką i dusić przez ok. 3-4 minuty (aż szparagi będą ugotowane al dente – na półtwardo). Kolejno dodać z powrotem na patelnię podsmażone kawałki kurczaka. Dodać również śmietankę kremówkę, przyprawę curry oraz posiekany drobno koperek i całość dokładnie wymieszać. Ponownie przykryć patelnię pokrywką i dusić przez ok. 4 minuty aż szparagi całkowicie zmiękną. Po tym czasie odkryć patelnię
Kulinarne Przebojestartego chrzanu (u mnie ze słoiczka) – można dać więcej jeśli wolicie by zupa miała bardziej ostry smak – w mojej wersji wychodzi dość delikatnie chrzanowa 100 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% sól i pieprz do smaku świeże zioła do dekoracji (u mnie parę gałązek świeżego majeranku) Dodatkowe składniki: 3 średnie ziemniaki
Kulinarne Przebojeczosnek granulowany do smaku olej rzepakowy do smażenia 1 por – ok. 110 g białej i jasnozielonej części pora 2 czubate łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% pół szklanki słodkiej śmietanki kremówki 30% – ok. 125 ml do doprawienia sosu: 1 płaska łyżeczka tymianku, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku 2-3 gałązki świeżej natki pietruszki do oprószenia dania (adsbygoogle
Kulinarne Przeboje