ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:361/892)

Ciasto kruche z pigwą i śmietanową polewą 131

masła 50 g cukru 1 łyżka zimnej wody 1 jajko szczypta soli  Nadzienie: 800 g pigwy 2 jajka 80 g cukru 200 g kwaśnej śmietany 300 ml śmietany kremówki 1 cukier waniliowy szczypta cynamonu Ciasto kruche: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wstawić je na minimum pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkować je i wyłożyć

My simple kitchen
Makaron naleśnikowy 136

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej (u mnie tortowa) – ok. 150g 2 średnie jajka 1 szklanka mleka – 250 ml 1/5 szklanki wody – 50 ml 1/5 szklanki śmietanki kremówki 30% lub 36% – 50ml szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego opcjonalnie niewielka ilość oleju rzepakowego do smażenia o ile nie posiadamy nieprzywierającej patelni do naleśników – w innym przypadku

Kulinarne Przeboje
Śliwkowy deser z pierniczkami i czekoladą 246

aromatycznych pierniczków. Ułożone warstwami w małych słoiczkach to idealna porcja na wyśmienity deser. 500 g śliwek węgierek 2 łyżki cukru trzcinowego 50 g czekolady gorzkiej 1 szklanka śmietanki kremówki 30% szczypta cynamonu 1 łyżka cukru pudru 100 g pierników Katarzynek Kopernik Toruń Pierniki rozkruszyć w rozdrabniaczu, odkładając jeden piernik do dekoracji. Śliwki umyć i wypestkować. Przełożyć do garnka, wsypać cukier

https:KKuchniaMniam
Ciasto kapitańskie 216

Wykładamy 2/3 kremu ajerkoniakowego. Posypujemy kakao. Biszkopty namaczamy w reszcie ponczu (dosłownie po 1 sekundzie z każdej strony) i układamy obok siebie na warstwie kakao. Przykrywamy pozostałym kremem. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder oraz śmietan-fixy. Bitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy kakao. Ciasto najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce. Uwagi: *Warto wybrać

Smaki Na Talerzu
Arroz doce - ryż na mleku 93

pudding polecam podać po dobrej kolacji. Będzie idealnym zwieńczeniem uczty! ;) * SKŁADNIKI na 4 porcje 1 szklanka okrągłego ryżu, jak do risotto 2,5 szklanki pełnotłustego mleka 1 szklanka śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru 1 skórka z niewoskowanej cytryny 1 laska cynamonu 1 laska wanilii mielony cynamon do podania * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wlej mleko, dodaj obraną skórkę z cytryny, laskę

Food Square
Beza z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 234

białej czekolady. Słodycz przełamuje kwaśna, czerwona porzeczka, tworząc przepyszny, lekki deser. 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny KREM Z CZEKOLADĄ: 200 g śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady białej ok 1 szklanki czerwonej porzeczki Dwie blachy od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować po jednym okręgu na każdej blaszce o średnicy

https:KKuchniaMniam
Rolada szpinakowa leśny mech z borówkami 158

jajka 150 g cukru 125 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny Krem śmietankowy: 300 ml śmietany kremówki 36% 200 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 200 g borówek amerykańskich * PRZYGOTOWANIE Rolada szpinakowa leśny mech Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Następnie

Food Square
Torcik amaretto bez pieczenia 490

podczas robienia), ale na pewno wystarczy. Składniki (na spód): 60 gramów masła 82% 1 szklanka pokruszonych ciasteczek amaretti Składniki (na masę serową): 500 gramów serka mascarpone 1/2 litra śmietany kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody Dodatkowo: 2 łyżki stołowe likieru amaretto 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3/4 szklanki wrzątku kakao Wykonanie: W rondelku

Garniec Magalie
Ciasto jogurtowe z galaretką i owocami 264

Drukuj przepis Składniki Biszkopt: -5 jajek -3/4 szklanki cukru -3/4 szklanki mąki pszennej -1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa jogurtowa: -500 ml jogurtu greckiego -500 ml śmietany kremówki 30 % -4 łyżki żelatyny -150 g cukru pudru Dodatkowo: -3 galaretki rozpuszczone w 3,5 szklanki wrzątku -owoce: u mnie truskawki, maliny i borówki Przygotowanie --> Biszkopt: * --> Obie mąki przesiewamy, odkładamy

Marta Gotuje
Ciasto mleczne z czekoladą i biszkoptami 209

szkl. śmietanki 30% 1/2 szkl. mleka w proszku 100 g czekolady mlecznej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody Krem jasny: 125 g serka mascarpone 1 i 1/2 szkl. śmietanki kremówki 30% 1/2 szkl. mleka w proszku 100 g czekolady białej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody Polewa: 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki śmietanki 30% Dodatkowo: małe okrągłe biszkopty

Smaki Na Talerzu
Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany 171

Grangera białka z 3 dużych jaj 150 g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka octu z białego wina 100 g białej posiekanej czekolady Dodatki 250 ml śmietany kremówki   świeże owoce wg uznania - idealne będą truskawki, jeżyny, borówki lub poziomki W dużej misce ubić białka na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając białka. Dodać

Korniszonki
Lody o smaku Kinder Czekolady 459

dużym i małym Nie ma z nimi dużo pracy, a efekt jest fenomenalny Lody o smaku Kinder Czekolady Składniki: 125 ml mleka 3,2% (pół szklanki) 300 ml śmietany kremówki 30% 16 szt czekoladek Kinder Czekolada Dodatkowo: 4-5 szt czekoladek Kinder Czekolada drobno pokrojone (można pominąć) Do rondelka wlewamy mleko i dodajemy połamane na mniejsze kawałki Kinder Czekolady

PatiGotuje
Łosoś w kremowym sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 847

suszonych pomidorów w oleju (odsączonych z oleju, ale 2-3 łyżki można wykorzystać do podsmażenia ryby, czosnku i cebuli) 250g serka mascarpone 100 ml śmietanki kremówki 36% garść świeżo startego parmezanu (ok. 40g) 2 łyżki soku z cytryny ewentualnie sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łosoś w kremowym sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami – Wykonanie: Łososia umyć

Kulinarne Przeboje
Tarta z botwinką, kurczakiem i serem lazur 175

łyżeczka cukru 100 g zimnego masła 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody Nadzienie: 1 pęczek botwinki 1 filet z kurczaka 1 ząbek czosnku 2 jajka 100 ml śmietany kremówki 70 g sera lazur sól, pieprz świeży tymianek Ciasto: Z podanych składników szybko zagnieść kruche i zwarte ciasto. Następnie wyłożyć nim formę do tarty, którą umieścić w lodówce na czas przygotowania

My simple kitchen
Cytrynowa Pavlova z kremem z cytryny i syropu z czarnego bzu, świeżymi truskawkami i płatkami migdałów 129

soku z cytryny 1/2 szklanki syropu z czarnego bzu 150 gramów cukru 150 gramów masła, pokrojonego w drobną kostkę Na krem do bezy: 250 gramów mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 36% 3-4 łyżki kremu z cytryny i czarnego bzu cukier puder (ewentualnie do smaku) świeże truskawki do dekoracji 50 gramów płatków migdałów, uprażonych na suchej patelni P rzygotowanie bezy

olalacooking