ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:367/892)

Ciasto „Dwa Michały” 588

mascarpone 2 łyżki rumu Nasącz: 1/3 szkl. wody 1/3 szkl. rumu Dodatkowo: 140 g orzeszków ziemnych, nie solonych Dzień wcześniej przygotowujemy sobie obie masy. W tym celu śmietankę kremówkę umieszczamy w rondelku i doprowadzamy ją do wrzenia. Od razu zdejmujemy z palnika i dodajemy do niej mleko w proszku, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy połamaną na kostki białą czekoladę oraz

Smaki Na Talerzu
Czekoladowe fondue 154

łączy ludzi! Fondue czekoladowe to deser, do którego idealnie pasują truskawki, maliny, borówki amerykańskie, melon lub arbuz. Składniki: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 200 gram śmietany kremówki Świeże owoce Sposób przygotowania: Jeśli jesteś szczęśliwym posiadaczem naczynia do fondue wykorzystaj je! Czekoladę musimy połamać na małe kawałki. W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę. Następnie do tego dodajemy śmietanę

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Cytrusowa Babka z nadzieniem różanym 201

cukru  90 g masła w temp. pokojowej  50 glukozy krystalicznej rozrobionej w 3 łyżkach wody 100 g wiórków kokosowych  150 ml  śmietanki kremówki  skórka otarta z 1 cytryny  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 limonki  5 ml ekstraktu waniliowego 3 łyżki marmolady różanej  Na polewę

vaniliowoczekoladowa
Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami 260

opakowanie ciasta filo (270 g – 7 arkuszy 480 mm x 255 mm) - ok. 150 g rozpuszczonego masła - 500 g serka mascarpone - 500 ml schłodzonej śmietany kremówki - cukier puder (ilość według uznania) - owoce – u mnie kiwi i mandarynki z syropu, ale mogą być inne - skórka z cytryny do dekoracji Ciasto filo wieczorem przekładamy z zamrażarki do lodówki. Rano ciasto rozwijamy

mojewypiekiinietylko
Upadłe ciasto czekoladowe bez mąki 153

175g cukru plus trochę do wysypania formy 2 łyżki oleju 6 jajek 115 g masła plus trochę do wysmarowania formy 1 cukier z wanilią 3/4 łyżeczki soli 230g śmietany kremówki 115g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z olejem i masłem. Z 4 jajek oddzielić żółtka i białka. Białka ubić z solą

Pociąg Do Kuchni
Boeuf Strogonow - wersja oryginalna 183

budżet warto zainwestować, bo wspaniały smak wynagrodzi znaczny ubytek gotówki. Strogonowa podaje się z ryżem lub makaronem. Składniki : 400 g polędwicy wołowej 1 cebula smalec 150-200 ml śmietany kremówki 150 g pieczarek - opcjonalnie sól, pieprz musztarda natka pietruszki Wykonanie: polędwicę opłukać, obrać z powięzi, pokroić w cienkie plastry, a następnie w paski szerokości 1 cm  cebulę obrać, pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron z Kurkami w Aksamitnym Sosie Śmietanowym 220

drobn ą kosteczkę i podsmażamy na maśle . Następnie dodajemy drobno pokrojony czosnek . Gdy się zrumieni dodajemy kurki ( większe kroimy w kostkę ). Gdy grzyby przesmaż ą si ę wlewamy kremówkę , sok z cytryny, doprawiamy pieprzem, solą i szczypta tymianku oraz cukru. Podgrzewamy do momentu lekkiego zgęstnienia sosu (nie gotuj emy). Zdejmujemy z ognia i dodajemy kwaśną śmietanę .   Makaron gotujemy

Słodka Strona
Makaroniki różane - muszą udać się każdemu 174

odpowiedni rozmiar. Odstawiamy makaroniki na około godzinę. Masa na górnej części makaroników powinna wyschnąć. Makaroniki wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy 15 - 18 min. Śmietanę kremówkę zagotowujemy do wrzenia i zdejmujemy z palnika, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Do kremu dodajemy 2 łyżeczki nalewki różanej. Odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Na wystudzone makaroniki

Lili w kuchni
Zapiekanka makaronowa z ricottą i bakłażanem 118

bakłażana 80 g czarnych oliwek 50 g sera żółtego ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka oleju Sos: 250 g serka ricotta 2 jajka 100 ml mleka 100 ml śmietanki kremówki (30 lub 36%) 50 g sera żółtego 400 g pomidorów w kawałkach z puszki Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Sos: W dużej misce wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Tort mocno czekoladowy z masą śmietanową 225

łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 3 łyżki oleju 100 g cukru (½ szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30 – 36 % 1 usztywniacz do śmietany 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 6 kostek czekolady mlecznej 6 kostek czekolady gorzkiej 4 sztuki dekoracji czekoladowej Przygotowanie: Ciasto: Białka ubić

KuchniaWeDwoje.pl
Zupa czosnkowa z pianką 144

przełożyć do zaparzacza. Pakunek umieścić w zupie i gotować około 15 minut. Gotową zupę doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać ubitą śmietankę kremówkę, którą wcześniej należy zahartować, dodając do niej odrobinę gorącej zupy. Dzięki śmietance za powierzchni zupy powstanie apetyczna pianka. Zupą podawać z grzankami i posiekaną natką

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto toffi 217

wlać rozmieszany budyń – cały czas mieszając – doprowadzić do wrzenia. Wystudzić. Utrzeć masło i dodać do niego po łyżce zimnego budyniu – zmiksować. Bita śmietana: Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i usztywniaczem. Na wystudzony biszkopt wylać masę budyniową, a na nią ułożyć połowę herbatników. Pierwszą warstwę herbatników wysmarować masą kajmakową. Następnie wyłożyć kolejną

KuchniaWeDwoje.pl
Keks z makiem. Zdrowsza wersja 161

delikatnie z pianą z białek  przełożyć ciasto do keksówki (-ek) wyłożonych papierem do pieczenia piec w 170`C 60 minut, do suchego patyczka w małym rondelku zagotować śmietanę kremówkę. Dodać połamaną na cząstki czekoladę i zamieszać do rozpuszczenia gotowe, przestudzone ciasto posmarować polewą czekoladową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Piernik z żurawiną i białą czekoladą 228

krem, czekoladowe kulki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje , Pierniki i pierniczki Tagged: czekolada , jabłka , kremówka , miód , piwo , twaróg , żelatyna , żurawina

https:KKuchniaMniam
Zupa grzybowa 133

oraz bardzo prosta. Zapraszam na zupę grzybową, która smakuje jak w świąteczny wieczór u babci. Składniki: 60 g suszonych grzybów 2 l bulionu warzywnego 3 ziemniaki 50 ml śmietany kremówki 30% 1 cebula 1 łyżka masła Sól, pieprz Sposób przygotowania: Najpierw zabieramy się za przygotowanie grzybów. Suszone grzyby wrzucamy do większego garnka i zalewamy je wodą. Następnie odstawiamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne