ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:367/892)

Kremówki na cieście francuskim z kremem budyniowym 192

Moja propozycja na majówkę to kremówka . Bardzo pyszny budyniowy krem, myślałam o dodaniu warstwy z bitej śmietany , ale odpuściłam sobie ;) kremu jest na tyle dużo , aby zaspokoić ochotę na coś słodkiego:) Trzeba uważać przy pieczeniu ciasta francuskiego. Podczas pieczenia się kurczy , dlatego przed włożeniem do pieca , placek trzeba rozwałkować na blaszce tak, aby był większy niż blaszka i ponakuwać widelcem

Różne smaki w kuchni
Tort tiramisu (bez pieczenia, bez jajek) 172

skomplikowała, gdy zaczęłam go robić o 23 i nie miałam świeżych jajek (do deserów z surowymi jajami używam tylko najświeższych). Plany uległy więc kolejnej zmianie, mianowicie zamiast jajek dodałam kremówki, która delikatnie rozrzedziła masę i sprawiła, że jest ona niezwykle delikatna i rozpływająca się w ustach. Całość produkcji (wraz ze zmywaniem) zajęła mi 15 minut. Polecam! Składniki (tortownica

Słodkie inspiracje
Panna cotta z suszoną śliwką 115

znajdziecie to każda inna suszona śliwka również się nada. Chociaż warto jej poszukać, bo delikatny podwędzany posmak dodaje panna cottcie niezłego kopa.  * SKŁADNIKI Panna cotta: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 ml pełnego mleka 3,2% 1 laska wanilii kilka łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny garść suszonych śliwek Do podania: kilka kostek gorzkiej czekolady suszone śliwki świeże owoce * PRZYGOTOWANIE

Food Square
Serniczkowe króliczki 208

najważniejsze - smakowe. Niebo w gębie! Polecam Wam ten przepis! :) Składniki na spód: 250 gramów ciasteczek owsianych 100 gramów masła 82% Składniki na masę serową (12 serniczków): 300 gramów śmietany kremówki 300 gramów serka mascarpone 3 łyżki stołowe cukru pudru 6 łyżek stołowych wody 2 łyżki stołowe żelatyny spożywczej do deserów zielony barwnik spożywczy Składniki na dekorację: 100 gramów białej czekolady

Garniec Magalie
Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek (Kolorowa Pianka) 1033

dzieci - idealny pomysł na lekki wiosenny deser. Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek (Kolorowa Pianka) - Składniki: 530 g mleka skondensowanego słodzonego (lub niesłodzonego w wersji light, wtedy kremówkę należy dosłodzić cukrem pudrem według własnych upodobań)  4 galaretki o różnych smakach i kolorach (u mnie brzoskwiniowa, malinowa, agrestowa i o smaku owoców leśnych)   330 ml śmietanki

Słodka Strona
Drożdżówki z owocami na kremówce 126

Ostatnio przypomniało mi się, że robiłam kiedyś (sto lat temu) chałkę na kremówce ( klik ), a  że potrzebowałam sprawdzonego przepisu na pyszne drożdżówki, wykorzystałam już to, co na blogu było. Nie robiłam jednak jednej dużej bułki, tylko małe - każdą nadziałam owocami. Wybrałam 5 rodzajów, możecie oczywiście zrobić tylko z jednym, choć przyznam szczerze, że polecam wersję przedstawioną poniżej - bułki

Słodkie inspiracje
Sernik krówka 247

Masa śmietanowa tę masę przygotowujemy, gdy ciasto jest już upieczone i wystudzone 250 g śmietanki 36% łyżka cukru pudru łyżka kakao 50 g gorzkiej czekolady, startej na tartce Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Dodać kakao i zmiksować. Wyłożyć na schłodzone ciasto, posypać z wierzchu gorzką czekoladą. Przechowywać w lodówce

Słodkie inspiracje
Walentynkowe ciasteczka (ostrrre i mocno czekoladowe) 131

Wycinać ciasteczka w kształcie serduszek, piec w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez ok. 10 min. Wystudzić. Krem 100 g gorzkiej czekolady (użyłam 85% kakao) 50 g śmietany kremówki szczypta ostrego chilli w proszku (więcej lub mniej, jak wolicie; można pominąć) Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki. Śmietankę podgrzać (nie doprowadzić do zagotowania!), zalać nią czekoladę i odstawić na chwilę

Słodkie inspiracje
Babeczki brownies z masłem orzechowym i dwukolorowym kremem 122

Wystudzić i udekorować kremami. Krem z masła orzechowego 150 g masła orzechowego gładkiego 60 g cukru pudru Zmiksować na jednolitą masę. Krem czekoladowy 100 g gorzkiej czekolady 200 ml kremówki, schłodzonej 2 łyżki kakao Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić. Ostudzić. Śmietanę ubić mikserem, wlać czekoladę i dokładnie zmiksować całość. Dodać kakao, raz jeszcze szybko, lecz dokładnie zmiksować. Przełożyć

Słodkie inspiracje
Sernik czekoladowy z kajmakiem i prażonymi orzechami 145

przygotowywania masy serowej. Masa serowa wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej 100 g gorzkiej czekolady 2 jajka 1/3 szklanki cukru 500 g tłustego, kremowego serka * 3 łyżki śmietany kremówki łyżka gorzkiego kakao Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Jajka ubić mikserem z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać serek i szybko zmiksować całość. Wlać czekoladę i śmietankę, wsypać

Słodkie inspiracje
Ciasto „Dwa Michały” 583

mascarpone 2 łyżki rumu Nasącz: 1/3 szkl. wody 1/3 szkl. rumu Dodatkowo: 140 g orzeszków ziemnych, nie solonych Dzień wcześniej przygotowujemy sobie obie masy. W tym celu śmietankę kremówkę umieszczamy w rondelku i doprowadzamy ją do wrzenia. Od razu zdejmujemy z palnika i dodajemy do niej mleko w proszku, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy połamaną na kostki białą czekoladę oraz

Smaki Na Talerzu
Czekoladowe fondue 143

łączy ludzi! Fondue czekoladowe to deser, do którego idealnie pasują truskawki, maliny, borówki amerykańskie, melon lub arbuz. Składniki: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 200 gram śmietany kremówki Świeże owoce Sposób przygotowania: Jeśli jesteś szczęśliwym posiadaczem naczynia do fondue wykorzystaj je! Czekoladę musimy połamać na małe kawałki. W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę. Następnie do tego dodajemy śmietanę

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Cytrusowa Babka z nadzieniem różanym 195

cukru  90 g masła w temp. pokojowej  50 glukozy krystalicznej rozrobionej w 3 łyżkach wody 100 g wiórków kokosowych  150 ml  śmietanki kremówki  skórka otarta z 1 cytryny  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 limonki  5 ml ekstraktu waniliowego 3 łyżki marmolady różanej  Na polewę

vaniliowoczekoladowa
Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami 251

opakowanie ciasta filo (270 g – 7 arkuszy 480 mm x 255 mm) - ok. 150 g rozpuszczonego masła - 500 g serka mascarpone - 500 ml schłodzonej śmietany kremówki - cukier puder (ilość według uznania) - owoce – u mnie kiwi i mandarynki z syropu, ale mogą być inne - skórka z cytryny do dekoracji Ciasto filo wieczorem przekładamy z zamrażarki do lodówki. Rano ciasto rozwijamy

mojewypiekiinietylko
Upadłe ciasto czekoladowe bez mąki 146

175g cukru plus trochę do wysypania formy 2 łyżki oleju 6 jajek 115 g masła plus trochę do wysmarowania formy 1 cukier z wanilią 3/4 łyżeczki soli 230g śmietany kremówki 115g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z olejem i masłem. Z 4 jajek oddzielić żółtka i białka. Białka ubić z solą

Pociąg Do Kuchni