PĄCZKI WARSZWSKIE

PĄCZKI WARSZWSKIE

Dekadenckie pączki z dużą ilością masła, żółtek i dodatkowo-śmietaną kremówką. Delikatne, puszyste, nie za słodkie - wprost rozpływają się w ustach. Dzięki dodatkowi spirytusu, nie chłoną tłuszczu podczas smażenia. Dobre na ciepło jak i na zimno. Gotowe są puszyste, żółciutkie i pulchniutkie. --------------------------------------------- SKŁADNIKI / 14 sztuk 300 g (2 szklanki) mąki pszennej 15 g drożdży świeżych lub 7 g suszonych 2 łyżki cukru 2 żółtka 1 jajko 125 ml śmietany 30% 75 ml mleka 75 g masła 15 ml spiry...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.