ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:365/892)

Ziemniaczana rolada z rybą 218

Pokroić roladę na 1-1,5cm plastry i podać z gorącym sosem porowym. Smacznego! Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Na specjalne okazje , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kremówka , por , wino , ziemniaki

https:KKuchniaMniam
Malinowa chmurka 422

masła (zimnego) Galaretka z malinami: -600 g malin (świeżych lub mrożonych) -3 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody) -3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy: -500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % schłodzonej -250 g serka mascarpone, schłodzonego -3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami: -3 białka, w temperaturze pokojowej -150 g cukru -2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej

Marta Gotuje
Krem z dyni 175

smaku jest delikatna, łagodna i kremowa. Nie jest trudna w przygotowaniu. Składniki: 1-2 kg dyni 3 szklanki bulionu drobiowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki Śmietana kremówka 18% Sól, pieprz Oliwa z oliwek Sposób przygotowania:   Dynię obieramy ze skory, usuwamy pestki ze środka i kroimy na mniejsze kawałki. Również marchew, czosnek i cebulę obieramy i kroimy

CookMag
Spaghetti Carbonara 363

posiada tego składnika. Krótko pisząc Spaghetti Carbonara to makaron w sosie jajecznym z dodatkiem boczku. Składniki: 200 g makaronu spaghetti 100 g boczku wędzonego 2 jajka 100 g śmietany kremówki 1 łyżka oliwy z oliwek 30 g startego parmezanu + odrobina do posypania 1 ząbek czosnku 1/2 cebuli Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku w osolonej wodzie gotujemy makaron al dente

CookMag
Mus czekoladowy 303

czekoladowy to najlepszy deser na świecie. Jest puszysty i delikatny w smaku, ale też prosty do przygotowania. Składniki: 220 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%) 125 ml śmietany kremówki 36% 3 jajka 50 g cukru lub cukru pudru 30 g masła 3 łyżki brandy 4 łyżki wody Sposób przygotowania: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem alkoholu oraz wody. Mieszamy całość

CookMag
Sernik czekoladowo - kokosowy 150

kąpieli wodnej Składniki: 1 kg twarogu 4 jaja 100 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 200 g czekolady deserowej 100 g wiórków kokosowych 200 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżki likieru kokosowego Sposób przygotowania: 100 ml śmietanki zagrzać w rondelku razem z łyżką cukru. Zdjąć z ognia i wsypać 80 g wiórków i 2 łyżki likieru kokosowego. Wszystko wymieszać

Różne smaki w kuchni
Sernik Oreo 1306

całkowitego wystygnięcia. Drugą połowę masła zmiksować, następnie dodać cukier puder. Kolejno do masy wrzucić jasną część ciasteczek, ciągle miksując. Następnie dodać stopniowo serek waniliowy. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywną masę. Na koniec dodając do niej usztywniacze do śmietany, aby była gęsta. Do masy serowej dodać wystudzoną żelatynę, cały czas mieszając. Następnie dodać ubitą

KuchniaWeDwoje.pl
Makaron z sosem kurkowym 151

Odrobina czosnku, natki pietruszki, ulubiony makaron i mamy danie idealne. Sami spróbujcie. Składniki (2 porcje): 200 g makaronu (u mnie Casarecce) 150 g kurek 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 1/2 małej młodej cebuli 1 cebulka dymka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki 2 łyżki masła 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Makaron ugotować

Fitsweet.me
Ciasto Kaloria 40640

mleka 60 g masła 260 g cukierków krówek mlecznych 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka 150 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady Masa śmietankowa: 360 g śmietanki kremówki 30%, dobrze schłodzonej 2 płaskie łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml zimnego mleka Posypka owsiana: 20 g masła 100 g płatków owsianych błyskawicznych 2 łyżki cukru trzcinowego Dodatkowo: 3 banany

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowe kluski na parze z sosem angielskim 204

ciepłego mleka ( w wersji wegetariańskiej 2/3 mleka roślinnego + 1/3 wody) 2 łyżki oliwy z oliwek  Na sos:  125 ml mleka 3,2 % 125 ml śmietanki kremówki 30% 1/2 laski wanili  3 duże żółtka  3 łyżki cukru  Wykonanie :  1.Mąkę mieszamy z solą oraz przesianym kakao. Następnie robimy lekkie zagłębienie, dodajemy cukier i drożdże (jeśli

vaniliowoczekoladowa
Dwuskładnikowe lody śmietankowe – ze śmietanki i mleczka skondensowanego  114

zamrożeniem jest strasznie słodka (przynajmniej jak na mój gust ;)), jednak po zamrożeniu są po prostu idealne. Dwuskładnikowe lody śmietankowe – ze śmietanki i mleczka skondensowanego Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 400 ml słodzonego mleka skondensowanego (1 puszka) Wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubijamy tak jak pianę z białek – uważamy, żeby jej nie przebić. Dodajemy

PatiGotuje
Czekoladowe babeczki z malinowym kremem 161

cukrem, aż otrzymamy puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy wystudzoną masę czekoladową i dokładnie miksujemy. Odstawiamy mikser. Dodajemy suche składniki na przemian z kremówką i powoli mieszamy szpatułką, tylko do połączenia się składników. Na końcu dodajemy gorącą wodę i mieszamy tylko momentu uzyskania gładkiej masy, nie dłużej. Gotowe ciasto przekładamy

Słodki Pomysł
Truskawki pod chmurkami 149

wszystkie truskawki znikną z talerza zanim podacie kawę ;). Składniki: ok 20 truskawek 30 g mlecznej czekolady, połamanej 30 g gorzkiej czekolady, połamanej ok 150 ml śmietany kremówki 30/36%, schłodzonej 1 łyżka Więcej... Artykuł Truskawki pod chmurkami pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Krem cynamonowy 261

względu na delikatny smak najlepiej będzie komponował się z jasnym biszkoptem i słodkimi owocami np.: gruszka, ananas. Składniki: 450 g serka mascarpone 400 ml kremówki 36% 2 płaskie łyżeczki cynamonu 4 – 6 łyżek cukru pudru/miodu lub więcej, do smaku W misce Więcej... Artykuł Krem cynamonowy pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Serniczek kawowy a’la Tiramisu – bez pieczenia 161

wody i odstawiamy do napęcznienia. Po tym czasie podgrzewamy ją krótko (tylko do rozpuszczenia) w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. W czasie, gdy żelatyna nam pęcznieje ubijamy na sztywno kremówkę. Pod koniec dodajemy resztę cukru pudru. Do masy maślano-żółtkowej dodajemy twaróg, likier amaretto oraz ubitą śmietankę. Powstałą masę (około 1-2 łyżki) łączymy z rozpuszczoną żelatyną, dokładnie mieszamy

Smaki Na Talerzu