ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:366/892)

Tarta truskawkowa z panna cottą 180

wypieczony. Wyjąć z piekarnika, odstawić do ostudzenia. Do małego garnuszka włożyć pierwszą porcję żelatyny, zalać 2-3 łyżkami zimnej wody i odstawić aż napęcznieje. W drugim garnuszku wymieszać mleko, kremówkę, wanilię i cukier. Wymieszać i zagotować. Zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Napęczniałą żelatynę lekko podgrzać (nie gotować!) aż się rozpuści i dodać

Pociąg Do Kuchni
Quiche Lorraine z cebulką i chili. 173

wędzonego boczku  50 g sera cheddar  1 mała cebula  Pałowa małej papryczki chili Jalapeno lub czerwonej pepperoni  3 jajka (L)  280 ml śmietanki kremówki 30%  1/2 łyżeczka soli  1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu  szczypta startej gałki muszkatołowej  1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki czerwonej Wykonanie :  Przygotowanie spodu i pieczenie

vaniliowoczekoladowa
Lody pomarańczowe a‘la Nigella 121

pomarańcza 2 limonki 2 łyżki rodzynek (namoczyć w likierze pomarańczowym przez ok. 1 godz.) 1 szklanka cukru pudru 2 i pół szklanki słodkiej śmietanki (najlepiej kremówki) Zetrzyj skórkę z pomarańczy i z 1 limonki. Wyciśnij sok ze wszystkich owoców i wlej do cukru. Dodaj startą skórkę i odsączone z likieru rodzynki. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, dodaj śmietanę. Ubij wszystko

Korniszonki
Uniwersalne ciasto naleśnikowe i Naleśniki po królewsku 161

truskawkowy :  2 łyżki jasnego cukru trzcinowego  150 g świeżych truskawek  1 łyżka soku z cytryny  Ponadto do podania :  masa kajmakowa 200 ml śmietanki kremówki 36% Świeże poziomki oraz truskawki  listki mięty, melisy lub innego zielska u mnie akurat czarnuszka siewna  Wykonanie :  1. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiać do miski wbić jajko

vaniliowoczekoladowa
Babeczki Oreo z białą czekoladą i truskawkami – bez pieczenia 751

wylepić ciastem brzegi babeczki (spód + boki). Schować foremkę do lodówki na ok. 20-30 minut, by ciasto nieco stwardniało. Białą czekoladę połamać na mniejsze kostki, dodać 4 łyżeczki śmietanki kremówki i rozpuścić całość w kąpieli wodnej, cały czas mieszając, odstawić do ostygnięcia. Pozostałą śmietankę ubić na sztywno. Kach, tylko do czasu połączenia się składników. Na koniec dodać ostudzoną

Kulinarne Przeboje
Krwawe babeczki z cukrowym szkłem 111

naczynia wysmarowanego olejem. Płyn rozprowadzamy na grubość 2-3 mm i pozostawiamy do wystudzenia. Jak nasze szkło będzie zimne możemy je połamać na mniejsze kawałki. Krem 400 ml śmietanki kremówki (ja użyłam 36%) śmietanfix konfitura truskawkowa Śmietankę ubijamy na sztywno i pod koniec dodajemy śmietanfix. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wystudzone babeczki. Każdą z nich dekorujemy konfiturą i kawałkiem

PatiGotuje
Placek kokosowy 105

upieczeniu zostawiamy go do wystudzenia. Masa: 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 40 ml gorącej wody 200 g białej czekolady 800 ml śmietany kremówki 30% lub 36% łyżka cukru pudru Mleczko kokosowe zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy do mleczka i dobrze mieszamy

PatiGotuje
Ciasto miodowo-śmietankowe 313

Cisato: 3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru pudru 150 g miodu 125 g margaryny 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej opakowanie cukru wanilinowego Krem śmietankowy: 2 szklanki śmietany kremówki 36% 3 łyżki żelatyny 1 opakowanie śmietanfixu Polewa karmelowa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (533g) Dodatkowo: Płatki migdałowe do dekoracji około 100 g Puszkę z mlekiem skondensowanym gotujemy według instrukcji

PatiGotuje
Biszkopt z masą chałwową 147

wyrośnie) opakowanie cukru wanilinowego Nasącz: 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Masa chałwowa: 300 g masła (w temperaturze pokojowej) 2 łyżki cukru pudru 250 g chałwy szklanka śmietany kremówki 30% lub 36% łyżeczka dowolnego alkoholu (np. likieru kawowego) Dodatkowo: 2 opakowania karmelu z serii Decorada Delecty Przygotowania rozpoczynamy od biszkoptu. Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę

PatiGotuje
Sernik „noc i dzień” 143

cukru 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 3 jajka 600 g zmielonego twarogu 2 łyżki cukru 200 g białej czekolady 300 ml śmietany kremówki 36% 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej Dodatkowo: puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuszczone w dwóch szklankach wody Czekoladę roztapiamy wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Pozostawiamy do wystudzenia. Oddzielamy białka

PatiGotuje
Niby nie brownie a jednak... 147

ciasto za każdym razem może zaskoczyć Was czymś nowym.  Ciasto a la brownie składniki: 250 g gorzkiej czekolady 70% 165 ml mleczka kokosowego (mała puszka) 120 ml śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki mąki owsianej 3 jajka szczypta soli ulubione dodatki około 150 g owoców np. malin, truskawek itp kawałki białej czekolady wykonanie: W kąpieli wodnej podgrzewamy mleczko

Przysmaki Karolki
Pieczone naleśniki z serem 128

serka homogenizowanego serka waniliowego -150 g jogurtu greckiego lub naturalnego -1 łyżka proszku budyniowego waniliowego -3 łyżki cukru (lub więcej, do smaku) Sos śmietanowy: -300 ml śmietanki kremówki 30 % -2 jajka -2 łyżki cukru -czubata łyżka proszku budyniowego Dodatkowo: -truskawki do podania (opcjonalnie) Przygotowanie --> Naleśniki: --> Jajka, mleko, wodę i olej mieszamy rózgą. Dodajemy mąkę, sól. Miksujemy na gładkie ciasto. Odstawiamy

Marta Gotuje
Kakaowe naleśniki z serem i owocami 160

jajka szkl. mleka szczypta soli 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżki cukru 100 g mąki 1 łyżka kakao szczypta proszku do pieczenia Dodatkowo : 300 g twarogu 150 ml kremówki 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżki cukru owoce: maliny, jeżyny, borówki Jajka miksujemy z mlekiem, szczyptą soli, 1 opakowaniem cukru wanilinowego oraz 2 łyżkami cukru. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną

Smaki Na Talerzu
Wołowe pulpeciki w sosie musztardowym 282

solą. Kiedy sos będzie gęstniał włożyć klopsiki i chwilę poddusić. Podawać posypując natką pietruszki lub szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z patelni , Mięsa Tagged: kremówka , musztarda , sos , wołowina

https:KKuchniaMniam
Rabarbarowy przekładaniec 239

opakowania galaretki o smaku wiśniowym  20 g mąki pszennej  20 g skrobi ziemniaczanej  175 ml zimnej wody  Na masę śmietanową ;  330 g śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru  2 łyżki żelatyny na 100 ml gorącej wody Proszek typu nesquik o smaku waniliowym ( u mnie Kaba) ***można pominąć  Dodatkowo

vaniliowoczekoladowa