ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:366/1410)

BAJADERKI PIERNIKOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 161

masłem orzechowym i odrobiną aromatu np. waniliowego, rumowego lub pomarańczowego bądź alkoholem. Następnie uformować kuleczki do oblania czekoladą. Bajaderki piernikowe można posypać siekanymi orzechami lub wiórkami czekoladowymi. Składniki – bajaderki piernikowe – ciasto: 2 jajka o temperaturze pokojowej 30 g mąki kokosowej 40 g szklanki roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo) lub masła klarowanego (LCHF, keto, optymalna) 3/4 łyżki cynamonu(...)wersji ciut dłuższej ciasteczka zblendować z dodatkiem masła orzechowego, aromatu lub/i alkoholu a następnie formować kuleczki. Każdą kuleczkę obtoczyć w polewie czekoladowej. Bajaderki piernikowe można posypać kruszonymi orzechami lub wiórkami kokosowymi albo dodać te składniki do ciasta przed formowaniem kuleczek. Smacznego! — BTW całości w wersji szybkiej bez dodatków z polewą czekoladową z czekolady 90%: 290 g, 1172 kcal

Ola la LCHF
Mazurek śliwkowo czekoladowy 114

mazurek pomarańczowy  i jeden  mazurek czekoladowy  W tym roku postanowiłam nieco urozmaicić wypieki i tak powstał mazurek śliwkowo czekoladowy.  Użyłam ksylitolu, powideł domowych bez cukru i czekolady z ksylitolem. Tak więc mazurek bezcukrowy. Bardzo polecam bo suszone śliwki i czekolada to połączenie idealne! Mazurek śliwkowo czekoladowy - przepis SKŁADNIKI ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g ksylitolu(...)Ciasto:  Wszystkie składniki wyrabiać w malakserze, tak długo aż utworzą kulę. Kawałek ciasta odciąć - zrobimy z niego brzeg -  pozostałe rozwałkować na niezbyt gruby placek (ok. 1 cm) o dowolnym kształcie.  Najlepiej wałkować na papierze do pieczenia i przez folię spożywczą.  Z odłożonego kawałka ciasta uformować dookoła wyższy brzeg. Ciasto razem z papierem przełożyć  na blachę

Stare Gary
Marysieńka 172

nawet jeśli jest to tylko chwyt reklamowy, to zbiór (ten dostępny w necie) zawiera wypieki godne wypróbowania. Pokaźna ilość orzechów szafce i wena na ciasto kremowe, zaowocowały Marysieńką. I był to strzał w 10-tkę: czekoladowy biszkopt, orzechowa beza, krem budyniowy, a wszystko otoczone czekoladą z dużymi kawałkami orzechów. Dziękuję Mariolce( z Kulinarne Pyszności Molki), za to, że nakłonila mnie(...)mnie ¼ szklanki cytrynowej herbaty). Blaty przekładamy przygotowanym kremem: blat kakaowy-krem-blat orzechowy-krem-blat kakaowy. Ciasto okryte folią kuchenną odstawimy na noc do lodówki. Przed podaniem ciasto dekorujemy polewą czekoladową i orzechami włoskimi. Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Sernik na zimno Oreo 371

pozostałymi składnikami umieścić w małym garnuszku. Rozpuścić na parze, dosyć często mieszając całość, żeby składniki dobrze się połączyły. Dokładnie wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Wyjąć ciasto z lodówki i polać polewą czekoladową wierzch masy serowej. Wyrównać  (fot.7) . Wstawić całość do zamrażalnika na kilka minut. W tym czasie przygotować masę śmietanową. Schłodzoną śmietanę kremówkę i odłożone wcześniej 2 łyżki serka(...)mascarpone umieścić w misie miksera. Ubijać do momentu otrzymania sztywnego kremu. Pod sam koniec ubijania dodać cukier puder. Wyjąć ciasto z zamrażalnika i na dobrze ściętą masę czekoladową, rozprowadzić warstwę masy śmietanowej (zostawiając część bitej śmietany do dekoracji). Wyrównać  (fot.8) . Wierzch ciasta udekorować bitą śmietaną i mini-ciasteczkami Oreo  (fot.9) . Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Ostatnim

Świat Ciasta
Ciasto Skubaniec 51

Ciasto Skubaniec znane też pod nazwą ciasto Pleśniak – znacie ten klasyczny, polski deser? Kruche ciasto z domowym dżemem (najlepszy chyba kwaśny porzeczkowy) i bezą. Znacie? Myślę, że na pewno Znika w mgnieniu oka! Polecam PRZEPIS CIASTO SKUBANIEC Składniki: ciasto: 3 szkl mąki 250g masła 5 żółtek łyżeczka proszku do pieczenia aromat waniliowy 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao beza(...)pierwszą jasną część ciasta. Na ciasto wyłożyć dżem porzeczkowy. Na dżem zetrzeć na tarce kakaowe ciasto. Na wierzch zetrzeć ostatnią, jasną część ciasta. Białka ubić na sztywna pianę z cukrem – wyłożyć na ciasto. Piec ok 60 min w 180st (grzanie góra-dół bez termoobiegu). Po wystudzeniu kroić. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub ozdobić polewą czekoladową ( przepis ). Artykuł Ciasto Skubaniec

Dorota Smakuje
Kakaowe ciasto z rodzynkami 128

Fajne ciasto, bardzo puszyste i mięciutkie. Szybkie, bo bez miksera, pachnące kakao, wanilią z dodatkiem dużej ilości rodzynek. Proste w przygotowaniu, dodatkowo polane domową polewą czekoladową, idealne na każde popołudnie. Kakaowe ciasto z rodzynkami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1 czubata łyżeczka kakao 3/4 szklanki drobnego cukru 1 szklanka

Zasmakuj Kuchni
Babka czekoladowa 2115

Babka czekoladowa to klasyczne ciasto ucierane z dodatkiem czekolady. Dzięki udekorowaniu polewą czekoladową, jest nie tylko bardziej wilgotna, ale też podwójnie czekoladowa w smaku. Babkę można upiec w formie z kominem o pojemności około 1,5l (wysokości około 10cm, szerokości 22cm) . Babka czekoladowa Składniki: 250g mąki pszennej 150g cukru pudru 150g masła 100g gorzkiej czekolady 4 jajka 2 łyżki kakao

Smakołyki Bereniki
Ciasto zebra 124

ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 st C przez 50-55 minut lub do tzw suchego patyczka. Podawaj po wystudzeniu. Ciasto możesz posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę czekoladową. SMACZNEGO! Artykuł Ciasto zebra pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
METROWIEC 116

Plastry układać na przemian, przekładając je masą karpatkową tzn. stawiamy jasny plaster ciasta, ciemny smarujemy masą karpatkową i przykładamy do jasnego. Tak postępujemy do końca. Na sam koniec ciasto smarujemy polewą czekoladową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto najlepiej kroić z ukosa

Kuchnia Paulettes
Kruche rurki z kremem czekoladowym (na szybko) 196

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Dlaczego na szybko? Dlatego, że pieczone są z gotowego ciasta kruchego. Osobiście nie lubię "gotowców" i nie wiem jakim cudem znalazło się ono w mojej lodówce, ale zostało spożytkowane z rewelacyjnym efektem. Po za tym jest to doskonałe rozwiązanie dla osób początkujących, niecierpliwych(...)tych, którzy nie dysponują długim czasem na zabawę w kuchni. Rurki mogą być nadziewane różnymi kremami wg własnych upodobań.  Poniżej przedstawiam wersję z kremem czekoladowym.   1 opakowanie gotowego ciasta kruchego cukier masło do wysmarowania foremek Krem czekoladowy: 250 ml śmietanki 30-36% 50g ciemnej czekolady (*) 50g masła cukier puder do smaku (**)       Ciasto pociąć na paski

Di gotuje
CIASTKA CROISSANT 74

Dlatego dzisiaj proponuję coś słodkiego na poprawę nastroju :) SKŁADNIKI: 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 banan 6 połówek brzoskwiń w zalewie 1 płat gotowego ciasta croissant polewa czekoladowa żółtko A jak to zrobić: Płat gotowego ciasta rozwałkować na prostokąt o wymiarach około 30-40 cm. i podzielić na 12 równych kwadratów. Budyń ugotować zgodnie z instrukcją

Kuchnia w opałach
Sernik z pierniczkami na makowo - bakaliowym spodzie 380

około 70-90 minut. Kiedy ciasto będzie upieczone, wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozwolić ciastu przestygnąć.Po wyjęciu z piekarnika można ciasto udekorować polewą czekoladową, ja jednak posypałam delikatnie cukrem pudrem.Smacznego!Ciasto wykonałam z pomocą produktów  otrzymanych od firmy VOG, która jest producentem marki Kresto i BakMit. Polecam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czekoladowy tort z brzoskwiniami 190

Czekoladowy tort z kremem śmietankowym, brzoskwiniami, musem czekoladowym i pokruszonymi cukierkami czekoladowymi ;-) Najlepszy na poprawę nastroju! ;-) Biszkopt: 6 jajek 1 i 1/3 szklanki mąki 1,5

SMYKWKUCHNI
Sernik gotowany 493

Złożenie ciasta. Na upieczony placek miodowy wylać 1/2 gorącej masy serowej, następnie położyć drugi placek i wylać resztę masy serowej. Przykryć całość ostatnim plackiem. Pozostawić do wystygnięcia. Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową (np. rozpuszczoną mleczną czekoladą z odrobiną masła). Ciasto przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje po 2-3 dniach leżakowania kiedy smaki dobrze się przegryzą a placki miodowe staną się

coolinarnastrefa.blogspot.com