ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:365/1376)

TORT MLECZNY - KINDER 140

partiami cukier a po chwili wlewamy żółtka. Następnie dodajemy olej i wszystko mieszamy. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewając wsypujemy je do masy, delikatnie mieszamy szpatułką aby ciasto nie opadło. Wylewamy na wyłożoną folią tortownicę 24 cm, i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 % C, przez około 35-40 minut. Po upieczeniu biszkopt studzimy, wyciągamy z tortownicy(...)rozsmarowujemy na wierzchu i bokach tortu. Tort chłodzimy około 1 godziny. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce, kiedy ostygnie wylewamy ją na wierzch ciasta i rozsmarowujemy. Dekorujemy teraz połówkami czekoladowych jajeczek i czekoladkami.  Ciasto pozostawiamy na kilka godzin w lodówce.  Tort podajemy schłodzony

Kulinarne Fantazje Marioli
Leniwe ciasto bez pieczenia z owocami (budyniowe, na herbatnikach) / Lazy No Bake Pudding Cake 395

Leniwe ciasto bez pieczenia z owocami (budyniowe, na herbatnikach) Leniwe ciasto bez pieczenia   to owocowe ciasto budyniowe z galaretką i herbatnikami . Jest bardzo proste w przygotowaniu, poradzą sobie z nim nawet początkujący w kuchni. Czy da się łatwiej przygotować ciasto warstwowe? Sprawdźcie na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Nasze ciasto na zimno z budyniem(...)niż wszystkie. Nasze ciasto owocowe z galaretką to ciasto  z brzoskwiniami z puszki , ale kiedy pojawią się pierwsze owoce lata, koniecznie wypróbujcie wersji z truskawkami albo malinami. Jeśli chcecie, by Wasze ciasto na zimno było bardziej bananowe, pod warstwę galaretki wyłóżcie pokrojone na plasterki banany. Do naszego ciasta z masą budyniową pasują prawie wszystkie owoce. Owocowe ciasto z budyniem

Lekcje w kuchni
Kostka biszkoptowa kawowo - malinowa. 173

Witajcie :) Przy niedzieli zapraszam na pyszne i proste ciasto z kremem kawowym, malinowo - śmietankowym biszkoptami i bezami  MAMUT. SKŁADNIKI NA BISZKOPT : 1 szklanka mąki tortowej 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 łyżka ciepłej wody SKŁADNIKI NA KREM KAWOWY : 1 opakowanie kremu do tortów waniliowego Dr. Oetkera 250 ml mleka 1 łyżka(...)mleka dodajemy łyżeczkę kawy i krem czekoladowy, ubijamy mikserem aż zgęstnieje. WARSTWY CIASTA : biszkopt masa waniliowo-kawowa biszkopty nasączone w kawie masa śmietanowo-galaretkowa biaszkopt masa czekoladowo-kawowa maliny i bezy Ciasto odstawiamy na godzinkę do lodówki. Życzę smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Popapraniec wg Aleex 174

poszczególnych etapów przygotowania. A w przypadku tego wypieku naprawdę warto nieco się wysilić. Ciasto łączy w sobie mnóstwo smaków, które świetnie się ze sobą komponują. Jest tu prawie wszystko: waniliowo-czekoadowy biszkopt, masa budyniowa, dżem porzeczkowy dla przełamania słodyczy, chrupiące płatki migdałowe i polewa czekoladowa na zwieńczenie całości. Do tego smak jest podkręcony alkoholowym nasączeniem. W przepisie była po prostu(...)całej powierzchni (bez boków), po czym posypać płatkami migdałowymi. 16. Przygotować polewę: połamaną na kawałeczki czekoladę wraz z masłem. Dodać mleko. Wymieszać na jednolitą masę. 17. Całość ciasta oblać nierównomiernie polewą czekoladową, tworząc esy-floresy. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. 18. Kroić na porcje i podawać. Smacznego. Uwaga: Jeśli przygotowujemy ciasto dla dzieci, rezygnujemy

W mojej kuchni
.944. a dziś...kokosowe oblicze 149

kokosowe* ciasto z fasoli podane z kremem o smaku gorzkiej czekolady z kawałkami kakao~ *z mąką kokosową Wczoraj było brownie, dziś czas na...blondie(?) :) Ciasto idealne dla wszystkich miłośników kokosu ♥ Ten krem czekoladowy znalazłam jakiś czas temu w Lidlu i jest bardzo smaczny! Zwłaszcza małe kawałki kakao które fajnie chrupią podczas jedzenia! :) U Was też wczoraj była taka tragiczna pogoda(...)smaku ~1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Fasolę i jajko miksujemy, dodajemy mąkę, sodę, sok z cytryny, sodę, cukier/stevie, ekstrakt i mieszamy. Następnie w miare potrzeb dodajemy mleko/jogurt regulując konsystencję ciasta. Przekładamy je do foremki, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy ok. 40 minut (do suchego patyczka). Smacznego! :) Jaki jest Wasz smak dzieciństwa? Jednym z wielu moich

breakfast of dreams
Sernik w makowo-pomarańczowe łaty na czekoladowym spodzie 153

pyszny, delikatny sernik. Nie jest to jednak tradycyjny wypiek. Mój sernik wzbogaciłam o smaki i aromaty lubiane przez wszystkich domowników - mak, pomarańczowe skórki, a całość dopełniają wspaniałe czekoladowe kamyczki na wierzchu ciasta (,bo deser idealny nie może obyć się bez czekolady). Sernik w makowo-pomarańczowe łaty na czekoladowym spodzie, to idealna propozycja zarówno do codziennej kawy(...)pomarańczowego Delecta 150 g cukru 3/4 szklanki śmietanki uht 12% 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3/4 szklanki niebieskiego maku 1 duży budyń śmietankowy Delecta Wykończenie ciasta: cukier puder do delikatnego oprószenia Delecta Decorada Kamyczki czekoladowe 40 g Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy herbatniki, dokładnie je rozdrabniamy. Dodajemy 3/4 łyżki ciemnego kakao, mieszamy. Masło roztapiamy w garnuszku

Słodkie okruszki
Czekoladowy wiśniowiec 123

ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z ciastem. Gotowe ciasto dzielimy na trzy równe części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej orzechy, trzecia zostaje bez dodatków. Blaszkę (23x33 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy do niej jedną cześć ciasta i pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20 minut. Poodobnie postepujemy z pozostałym ciastem. Jeżeli macie piekarnik z termoobiegiem(...)następnie całość wlewamy do masy i miksujemy do połączenia.  Dodatek żelatyny nie jest niezbędny, ja jednak chciałam by krem był stabilny i ładnie się kroił. Złożenie ciasta: Na placek czekoladowy wykładamy frużelinę wiśniową, wyrównujemy i przykrywamy plackiem orzechowym, na który wykładamy piankę czekoladową wyrównujemy i przykrywamy jasnym plackiem. Wierzch polewamy czekoladą rozpuszczoną razem z mlekiem w kąpieli wodnej

Cynamonowe szczęście
Malinowa wz-ka 109

cukru Masa: 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 800 g malin 4 łyżki likieru waniliowego 200 g czekolady mlecznej Płatki czekoladowe do dekoracji Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Stopniowo dodajemy cukier. Gdy piana jest sztywna i błyszcząca zmniejszamy obroty miksera , dodajemy kolejno żółtka. Miksujemy(...)wodnej, podgrzewamy do rozpuszczenia. Przelewamy do śmietany, miksujemy do połączenia. Śmietanę przekładamy na maliny, dociskamy drugim blatem biszkopta. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, smarujemy wierzch ciasta. Na górze układamy maliny i dekorujemy płatkami czekoladowymi

VioletoweKucharzenie
Ciasto z malinami i polewą czekoladową. 91

Pyszne ,proste ciasto z malinami i polewą czekoladową.Spód to czekoladowy murzynek ,góra jasny biszkopt .Smacznego. Składniki : blaszka kwadratowa o boku 20 cm 0,5 szklanki mleka 100 g masła 2 łyżki kakao 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka Do garnka wlać mleko ,dodać masło ,cukier i kakao i podgrzać do rozpuszczenia(...)dodać po jednym żółtku i zmiksować ,dodać mąkę i delikatnie wmieszać ją łyżką w masę jajeczną. Dodatkowo: maliny,mrożonych nie rozmrażamy wcześniej Najpierw wkładamy do piekarnika czekoladowy spód z malinami wysypanymi na wierzchu ciasta i podpiekamy je 15 minut .Następnie na chwileczkę wyjmujemy ciasto, wykładamy na wierzch jasną masę i pieczemy dalej w 170 stopniach przez około 15 minut.Ciasto dekorujemy

Ladylaura.
Amandine - tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii 177

Tradycyjny rumuński tort czekoladowy - Amandine Amandine to tradycyjny rumuński tort . Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem czekoladowym i obficie nasączony syropem znany jest w Rumunii jako „Amandine” lub „Amandina”. To bardzo popularne rumuńskie ciasto pachnie czekoladą, rumem i kawą. Przygotowanie Amandine nie jest skomplikowane, wymaga jednak trochę czasu - jak każdy tradycyjny tort :) Składniki na rumuński tort czekoladowy Amandine Biszkopt czekoladowy 6 jajek(...)drugim blatem. Glazurowanie ciasta: Czekoladę (pokruszoną) i śmietankę umieszczamy w małym rondlu i podgrzewamy na małym lub średnim ogniu. Cały czas mieszamy aż masa będzie gładka. Czekoladowym ganache polewamy Amandine. Na koniec kroimy ciasto na kwadraty i ozdabiamy bitą śmietaną. Jeśli kiedykolwiek odwiedzicie Rumunię, poszukajcie cukierni i spróbujcie go koniecznie na miejscu. Oto nasze Amandine z Sighișoary. Amandine w rumuńskiej

Korniszonki
Drożdżowe ślimaczki serowo-czekoladowe 145

mąki 1 łyżeczka cukru CIASTO: 400g mąki pszennej - użyłam luksusowej typ 550, polecanej do ciast drożdżowych 100g cukru 1 jajko + 1 żółtko - 1 białko zostawić do posmarowania bułeczek przed pieczeniem szczypta soli NADZIENIE: 270g twarogu – u mnie półtłusty 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 garście groszków czekoladowych 2 łyżki domowego cukru wani liowego – przepis do podejrzenia TU - można ewentualnie użyć zwykłego(...)Wyrośnięte ciasto zbić ręką - uderzając w nie kilka razy pięścią, w ten sposób je odgazowywujemy. Ciasto rozciągnąć/rozwałkować w prostokąt ok. 40x30cm. Posmarować nadzieniem i posypać groszkami czekoladowymi, zostawiając 3cm ciasta bez farszu przy jednym z dłuższych boków.   Zawinąć w ścisły rulon jak roladę, zaczynając od dłuższego boku z nadzieniem, a kończąc na boku bez farszu - im więcej

Grunt to przepis!
Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami – duża blacha 260

rodzynkami dla dorosłych na dużą blachę . Mięciutki i delikatny biszkopt kakaowy przełożony czekoladową masą budyniową, oblany grubą warstwą polewy czekoladowej z moczonymi w wódce rodzynkami. Przepyszne ciasto z charakterem. Taki tort czekoladowy, ale przygotowany na dużą blachę. Idealny na wszelkie imprezy, dla dużej liczby gości. U nas królował na imprezie urodzinowej. Ciasto jest pyszne, ale sycące. To co zostanie

Moja Delicja
Naleśniki Gundel 51

Przepyszne, łatwe w przygotowaniu Naleśniki Gundel. Zaskocz gości niebanalnym połączeniem smaków. Węgrzy są mistrzami w cieście naleśnikowym, nadzieniu czekoladowo orzechowym i podaniu, ale w domu to danie smakuje także pysznie. Składniki(na 8 naleśników): Ciasto: 150g mąki 1 jajko 3 szklanki mleka 1 łyżka wody sodowej lub wody mineralno gazowanej szczypta soli trochę cukru Farsz: 20dkg posiekane orzechy włoskie(...)łyżka śmietany 2 dkg kandyzowane skórki pomarańczowej 4dkg rodzynki wcześniej namoczone w rumie 5dkg masła Sos czekoladowy: 2,5 szklanki mleka 150 ml śmietany 130 g cukru 100 g gorzkiej czekolady 50dkg niesłodzonego kakao w proszku 3 żółtka wanilia mąki trochę rumu Przygotowanie: Ciasto na naleśniki zrobi ć a nast ępnie smaży ć. Orzechy zmielić na drobno, rodzynki sparzyć. Wszystkie

Smaczne Potrawy
Naleśniki Gundel 54

Przepyszne, łatwe w przygotowaniu Naleśniki Gundel. Zaskocz gości niebanalnym połączeniem smaków. Węgrzy są mistrzami w cieście naleśnikowym, nadzieniu czekoladowo orzechowym i podaniu, ale w domu to danie smakuje także pysznie. Składniki(na 8 naleśników): Ciasto: 150g mąki 1 jajko 3 szklanki mleka 1 łyżka wody sodowej lub wody mineralno gazowanej szczypta soli trochę cukru Farsz: 20dkg posiekane orzechy włoskie(...)łyżka śmietany 2 dkg kandyzowane skórki pomarańczowej 4dkg rodzynki wcześniej namoczone w rumie 5dkg masła Sos czekoladowy: 2,5 szklanki mleka 150 ml śmietany 130 g cukru 100 g gorzkiej czekolady 50dkg niesłodzonego kakao w proszku 3 żółtka wanilia mąki trochę rumu Przygotowanie: Ciasto na naleśniki zrobi ć a nast ępnie smaży ć. Orzechy zmielić na drobno, rodzynki sparzyć. Wszystkie

Smaczne Potrawy