ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:370/1376)

Ciasto chatka Baby Jagi 52

Chatka Baby Jagi to ciasto mojego dzieciństwa:) Ten fajny kształt i zabawna nazwa zawsze będzie wzbudzała uśmiech na mojej twarzy. Dziś gdy jem to ciasto nie robi ona na mnie takiego dużego wrażenia, ale kiedyś poczęstowałam nim dzieci mojej koleżanki i strasznie im smakowało – więc chyba jego zachwyt jest spowodowany wiekiem:) Czas wykonania: 1 h (6-8 h oczekiwań(...)drugiej połowy masy dodać kakao i wymieszać 5. Przełożyć kolejną warstwę herbatników i na środek wyłożyć ciemną masę serową 6. Złożyć ciasto – tworząc dach(trójkąt) 7. Zrobić polewę 8. Ciasto polać polewą czekoladową i udekorować kokosem Pobierz wersję do druku: Pobierz Ciasto chatka Baby Jagi Artykuł Ciasto chatka Baby Jagi pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto bajaderka 147

Mocno czekoladowe, pachnące rumem i naszpikowane bakaliami. Jednym słowem doskonałe ciasto do popołudniowej kawy :) Ciasto kruche: 420 g mąki pszennej 250g margaryny 200 g cukru 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 szkl mleka 100 g cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady 5 łyżek kakao 500 g marmolady różanej szkl orzechów (włoskie i migdały) szkl rodzynek 1/2 szkl rumu

Smakołyki Asi
Czekoladowiec bez mąki 130

Dawno nie piekłam ciasta z dodatkiem czekolady. Naszła mnie ochota....ale tym razem zdecydowałam się na coś w rodzaju brownie,ale bez grama mąki :) Ciasto wyszło niezwykle czekoladowe i wilgotne. Polecam wszystkim miłośnikom czekolady. Wymiary blaszki : 24x29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 minut Składniki : 5 jaj 170 g cukru 220 g masła 200 g gorzkiej czekolady

Różne smaki w kuchni
Ciasto chatka Baby Jagi 157

kakao i wymieszać 5. Przełożyć kolejną warstwę herbatników i na środek wyłożyć ciemną masę serową 6. Złożyć ciasto – tworząc dach(trójkąt) 7. Zrobić polewę 8. Ciasto polać polewą czekoladową i udekorować kokosem Pobierz wersję do druku: Pobierz Ciasto chatka Baby Jagi Artykuł Ciasto chatka Baby Jagi pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Brownie z solonym karmelem 122

Amerykańskie ciasto bardzo bardzo czekoladowe. Lekko nie dopieczone i często kojarzone z zakalcem. Ciasto jest zwarte, wilgotne, intensywne w smaku. Jest bardzo proste do przygotowania. Nikt nie musi mnie długo na nie namawiać :) Czytaj więcej

Biały fartuszek
Tort truflowy – palce lizać 177

Mocno czekoladowy tort truflowy na kakaowym biszkopcie genueńskim, nasączonym kawą z rumem i przełożonym masą truflową. Udekorowany wiórkami czekoladowymi i domowymi truflami. Całość mocno czekoladowa, sycąca, ale nie przesłodzona. Tort truflowy Składniki na ciasto: 7 jajek 250 g cukru pudru 7,5 dkg kakao krem 200 g czekolady gorzkiej 1/4 kostki masła 50 ml spirytusu i rumu skórka pomarańczowa cukier

Gotowanie-uk
MURZYNEK Z CYNAMONEM I POWIDŁAMI 102

kolei resztę składników, mieszamy i wylewamy na formę. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto przekłuwamy gęsto patyczkiem do szaszłyków i polewamy polewą czekoladową. Zamiast polewy ciasto można posypać cukrem pudrem. Polewa: masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, wyłączamy gaz, dodajemy kakao i śmietanę, szybko mieszamy do połączenia składników

słodki bratek
Mazurek czekoladowo marcepanowy 120

Mazurek czekoladowo marcepanowy to jeden z moich ulubionych mazurków. Kruche ciasto z dodatkiem marcepanu i rozpływająca się w ustach czekolada z odrobiną likieru amaretto… Pycha! Oczywiście, w wersji dla dzieci nie dodajemy likieru, też będzie pyszny. Ciasto ozdobiłam uprażonymi płatkami migdałowymi i kurczaczkami z masy marcepanowej . Polecam Składniki: Kruchy spód: 1 i 3/4 szklanki mąki 140 g masła

Oryginalny smak
Piernik marchewkowy 267

stopniach około 50-60 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Z wody i cukru pudru robimy dosyć rzadki lukier. Polewamy ciasto i posypujemy posypką. Można zamiast tego zrobić polewę czekoladową lub posypać ciasto cukrem pudrem. Życzę smacznego! ;) Przepis pochodzi ze strony www.gotowaniecieszy.blox.pl

Czerwona Porzeczka
Amandine - tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii 129

Tradycyjny rumuński tort czekoladowy - Amandine Amandine to tradycyjny rumuński tort . Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem czekoladowym i obficie nasączony syropem znany jest w Rumunii jako „Amandine” lub „Amandina”. To bardzo popularne rumuńskie ciasto pachnie czekoladą, rumem i kawą. Przygotowanie Amandine nie jest skomplikowane, wymaga jednak trochę czasu - jak każdy tradycyjny tort :) Składniki na rumuński tort czekoladowy Amandine Biszkopt czekoladowy 6 jajek(...)drugim blatem. Glazurowanie ciasta: Czekoladę (pokruszoną) i śmietankę umieszczamy w małym rondlu i podgrzewamy na małym lub średnim ogniu. Cały czas mieszamy aż masa będzie gładka. Czekoladowym ganache polewamy Amandine. Na koniec kroimy ciasto na kwadraty i ozdabiamy bitą śmietaną. Jeśli kiedykolwiek odwiedzicie Rumunię, poszukajcie cukierni i spróbujcie go koniecznie na miejscu. Oto nasze Amandine z Sighișoary. Amandine w rumuńskiej

Gotujemy i jemy
KOKOSEK WANILIOWY Z BORÓWKĄ 67

łyżki cukru pudru 2 x 1 łyżka żelatyny 2 x 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego w proszku Dodatkowo: garść płatków czekoladowych lub ok. ok. 50 g startej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Ciasto kokosowe - borówkę amerykańską dokładnie wypłukać pod bieżącą zimną wodą i odcedzić.. Margarynę rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia przesiać. Dodać wiórki kokosowe. Ubić(...)ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta rozsmarować połowę masy waniliowej, wyrównać wierzch. Na masę delikatnie wyłożyć mus waniliowy, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki aby masy lekko stężały. Następnie delikatnie przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować pozostałym kremem waniliowy, wyrównać wierzch i wyłożyć druga ubity mus waniliowy, wyrównać wierzch. Na koniec wierzch ciasta posypujemy płatkami czekoladowymi

Ciastka - domowe słodkości
Tort piernikowy z suszonymi śliwkami 100

Jedną z foremek wykładamy folią spożywczą od środka i wkładamy tam jeden blat ciasta. Wylewamy na nie tężejąca galaretkę i zakrywamy drugim blatem ciasta. Odstawiamy do lodówki na noc lub co najmniej 6 godzin. Krem czekoladowy przygotowujemy miksując(...)masło z cukrem pudrem. Krem powinien być bardzo puszysty dlatego musimy dosyć długo miksować. Na koniec dodajemy roztopioną czekoladę i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Ciasto wyciągamy z blaszki ciągnąc za folię spożywczą. Smarujemy kremem czekoladowym oraz szprycą nakładamy okrągłe wzorki oraz ozdabiamy paroma suszonymi śliwkami. Boki ciasta można ozdobić zmielonymi piernikami

wysmienity
BEZGLUTENOWE BROWNIE 126

smakiem ciasta bez wyrzutów sumienia. Biała mąka została wymieniona na mąkę migdałową oraz ryżową, masło na olej rzepakowy, a cukier na ksylitol lub ertyrol. Efekt wyszedł zaskakująco pyszny! Ciasto jest mocno czekoladowe i dużo lżejsze od tradycyjnego brownie. Jedyny minus jest taki, że ciasta wychodzi zbyt mało, więc od razu zróbcie podwójną porcję 😉 Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 3 jajka

Kuchnia MagdaLeny
Familijna pychotka 147

ciasto to mój osobisty faworyt wśród warstwowych, przekładanych ciast. Polecane na ważne uroczystości rodzinne. Bardzo pyszne. Wilgotny czekoladowy biszkopt nasączony dodatkowo ponczem z nalewki z kremem budyniowym o smaku nutelli, cienka warstwa kwaśnego dżemu dla przełamania smaku   i warstwa puszystej bitej śmietanki posypana tartą gorzką czekoladą.  Wbrew pozorom mało skomplikowany wypiek, polecany także osobom które pieką ciasta tylko(...)natłuszczać- ja miałam o wym 27/39 cm. Piec 40 minut w temp 180*c-do suchego patyczka, studzić przy otwartych drzwiczkach. Po wystudzeniu całkiem zimne ciasto przekroić wzdłuż na 2 blaty. KREM CZEKOLADOWY: 400 ml mleka przelać do rondelka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W reszcie mleka rozrobić budynie i żółtko-dokładnie aby masa była jednolita. Wlać do gorącego

Wanilia i Kardamon
Tort czekoladowo - wiśniowy 133

orzechowy. Miksujemy na gładki krem. Złożenie tortu: Pierwszy płat biszkoptu smarujemy połową kremu śmietanowego. Wykładamy wiśnie, przykrywamy drugim biszkoptem. Nasączamy go powstałym sokiem po odsączeniu wiśni ze spirytusu. Ciasto smarujemy kremem czekoladowo – orzechowym. Przykrywamy ostatnim biszkoptem. Wierzch i boki wykańczamy resztą śmietany. Czekoladę rozdrabniamy w rozdrabniaczu, dekorujemy wierzch tortu. Na bokach tortu układamy połówki czekoladowych rurek. Na wierzchu dodatkowo możemy

VioletoweKucharzenie