ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:379/1410)

chocolate muffins-czekoladowe muffiny 195

Dzisiaj czekoladowe muffiny. Szybko I przepysznie- palce lizać. Można podawać z bitą śmietaną Składniki: 200g mąki        100g cukru        50g   brązowego cukru        2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)olejek pomarańczowy- lub jaki lubimy 2-3 jabłka 2 łyżeczki kakao cukier puder do posypania  Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy mikserem. Owoce wrzucamy do ciasta I mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek. Foremki wkładamy do formy mufinowej- jeżeli nie mamy- na blache. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 200 C na ok 18-20 min.  Smacznego

Smaki Edyty
Piernik ekspresowy 809

kefiru 2 czubate łyżki kakao 10 g przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody Polewa czekoladowa 70 ml śmietanki kremówki 30% 20 g kakao 20 g masła/margaryny 20 g cukru 1 łyżka żelatyny + 3 łyżki gorącej wody Przygotowanie 1. Do miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto i wymieszać za pomocą miksera. 2. Następnie masę przełożyć do keksówki(...)Upieczony piernik pozostawić do przestygnięcia. 5. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dokładnie wymieszać. Pozostałe składniki rozpuścić w kąpieli wodnej. Do przygotowanej masy czekoladowej wlać żelatynę i dokładnie wymieszać. 6. Tak przygotowaną polewą polać ciasto i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Artykuł Piernik ekspresowy pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Pachnie korzennymi przyprawami i pomarańczą 91

piekę ucierane ciasto piernikowe, które jest tak popularne w Szwecji. Bardzo je lubię i piekę na różne sposoby, w podłużnej formie lub jako babkę. Do piernikowego ciasta potrzebne są przyprawy korzenne . Można je kupić gotowe lub zrobić własną mieszankę. Wszystkie sposoy są dozwolone, a efekt będzie ten sam, pyszne ciasto piernikowe pachnące mocno korzennie i pomarańczowo. Kawałeczek ciasta i gorący(...)pomocą szpatułki. Wysmaruj formę tłuszczem i oprósz tartą bułką. Napełnij masą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 35 minut lub do suchego patyczka. Ostudź ciasto w formie. Utrzyj cukier z sokiem pomarańczowym. Udekoruj ciasto lukrem, pomarańczowymi wiórkami i czekoladową posypką.   The post Pachnie korzennymi przyprawami i pomarańczą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
metrowiec – wspomnienie PRLu 1274

smaku. Gotowym kremem smarujemy kromki ciasta i sklejamy na przemian jasne i ciemne ciasto. „Sklejamy” dwa osobne ciasta. Pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki ciasta. Całość oblewamy polewą czekoladowa lub obsypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto kroimy po skosie

Domowy Smak Jedzenia
Piernikowy kopiec z orzechami i daktylami 152

rozpuszczenia.  Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, następnie łączymy ją ze śmietanką, do uzyskania kremowej konsystencji. Polewę od razu przekładamy na wierzch ciasta i ją rozsmarowujemy. Ozdoby czekoladowe należy przygotować wcześniej. Ciasto można ozdobić np. choinkami z białej czekolady. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, przekładamy do rękawa cukierniczego i na papierze do pieczenia robimy dowolne wzory. Można posypać kolorowymi

Moniki Smakołyki
POTRÓJNIE CZEKOLADOWY SERNIK 139

Mocno czekoladowy sernik na ciasteczkowym spodzie, ciasto idealne na wielbicieli czekoladowych smaków: sernik z gorzką i mleczną czekoladą, oblany polewą z białej czekolady, a smaku dopełniają chrupiące, czekoladowe kuleczki ...   SKŁADNIKI: Spód: 210 g mieszanki ciastek Karo , 50 g masła Masa serowa: 500g sera z wiaderka, 4 jajka, 125 g gorzkiej czekolady, 75 g mlecznej czekolady, ¼ szkl. cukru

słodki bratek
Babka marmurkowa pomarańczowa 152

masę na dwie równe części. Do jednej dodaj kakao, do drugiej mąkę i wymieszaj. Wysmaruj formę tłuszczę i oprósz tartą bułką. Wyłóżjasne ciasto na spód , a następnie czekoladowe. Lekko zamieszaj. Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku przez około 35 – 40 minut. Osudzone ciasto oprósz cukrem pudrem The post Babka marmurkowa pomarańczowa appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Wielkanocne ciasto marchewkowe 133

serka Philadelphia Light 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 60 g cukru pudru (5-6 łyżek) Do dekoracji: 100 g zielonych wiórków kokosowych (przepis tutaj ) kilka czekoladowych jajeczek zajączek lub baranek z czekolady Przygotowanie: Ciasto: 1. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na drobnej tarce. 2. Piekarnik   rozgrzać do temperatury 175 ° C. 3. Do misy miksera wsypać cukier, wbić 4 jajka(...)Większą porcją przekładamy ciasto marchewkowe. Mniejszą smarujemy wierzch i boki. Dekoracja: 12. Całe ciasto posypujemy zielonymi wiórkami kokosowymi. 13. Na wierzchu układamy czekoladowe jajeczka, na środku umieszczamy czekoladowego zajączka lub baranka. 14. Ciasto przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje drugiego dnia

Domowa Cookierenka Agi
ciasteczkowe lizaki – pop cake 207

oleju posypka kolorowa, zmielone orzechy ok. 10 patyczków do lizaków lub patyczki do szaszłyków opcjonalnie: 2 łyżeczki wódki orzechowej wykonanie: Ciasto kruszymy na okruszki. Następnie do pokruszonego ciasta stopniowo dodajemy krem czekoladowy, opcjonalnie alkohol i wyrabiamy ciasto. Z powstałej masy formujemy kuleczki. Czekoladę z olejem roztapiamy w kąpieli wodnej. Każdy patyczek zanurzamy w czekoladzie, chwilkę odczekujemy aby czekolada stężała (dzięki

Domowy Smak Jedzenia
Kokosowe ciasto Cappuccino - kolejny przysmak z książki siostry Anastazji 430

łyżce przestudzonego budyniu. Ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu.Ciasto przekładamy w następujący sposób:- ciemne ciasto - masa - kokosowe ciasto - masa - ciemne ciasto.Polewamy ulubioną polewą czekoladową.Smacznego!Do przygotowania tego ciasta wykorzystałam wiórki kokosowe Kresto, jakie otrzymałam w przedświątecznej paczce od firmy VOG, producenta marki Kresto. Bardzo dziękuję za przesyłkę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Budyniowe z jabłkami 209

Pyszne kruche ciasto z delikatną pianką budyniowo czekoladową i jabłkami do niedzielnej kawusi. W moim domu uwielbiają takie ciastaBudyniowe z jabłkami SKŁADNIKI:Ciastokakao - 3 łyżkimargaryna -1 kostmąka -500 gcukier kryształ -3 łyżkiżółtka jaj -5 sztproszek do pieczenia - 2 łyżeczkitłuszcz do formyMASA BUDYNIOWAbiałka jaj -5 sztolej -0,5 szklbudynie czekoladowe - 2 opakcukier -250 gsól - szczyptaDODATKOWOjabłka - 5 szt PRZYGOTOWANIE:CIASTO(...)trochu cukru, cały czas ubijać. Następnie wsypać do piany budyń czekoladowy, dokładnie wymieszać. Pod koniec mieszania dolewać cienkim strumieniem olej, dokładnie zmiksować. DODATKOWO Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Blachę o wymiarach 25 x 36 cm. wysmarować tłuszczem, zetrzeć połowę ciasta do blachy, wylać masę budyniową, ułożyć na masie jabłka i zetrzeć drugą

Kuchnia Danusi
Ciasto gryczane 138

ciasto gryczane skradnie Wam serce. Mocno czekoladowe, zdrowe, niesamowicie aromatyczne i...autorstwa Mistrza Pawła Małeckiego z książki "Cukiernia Lidla". Sięgam po tę książkę za każdym razem, kiedy muszę mieć pewność, że wypiek na pewno się powiedzie. Czas : 90 minut Blaszka: 30x11cm Składniki na ciasto 180 g kaszy gryczanej (ugotowanej m.w w 400 ml wody) 5 jajek 180 g cukru trzcinowego(...)wystygnięcia. POLEWA CZEKOLADOWA Zagotowujemy śmietankę. Kawałki czekolady wrzucamy do gotującej się śmietanki, mieszamy do momentu roztopienia się czekolady .Następnie dodajemy miękkie masło. Mieszamy . Powierzchnię wystudzonego ciasta możemy wyrównać za pomocą noża. Delikatnie polewamy polewą czekoladową i posypujemy posiekanymi orzechami ziemnymi. Smacznego! Będziecie szczerze zachwyceni

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto kakaowe ze śliwkami 121

Ciasto kakaowe ze śliwkami, proste, szybkie, bez miksera, które wykonasz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. To idealne i pyszne ciasto do popołudniowej kawy, aromatycznej herbaty lub kubka kakao. Możesz do niego dodać dowolne owoce, nawet te mrożone. Ciasto kakaowe ze śliwkami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 4 spore śliwki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki cukru 2 łyżki(...)wykładam papierem do pieczenia. Wykładam do niej ciasto. Wtykam równomiernie posiekane na cząstki śliwki. Ciasto piekę w keksówce w temp. 180 st. C (ustawiam program grzanie góra plus dół, bez termoobiegu) przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto posypuję cukrem pudrem. Można polać lukrem cytrynowym lub polewą czekoladową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Pijak – ciasto bez pieczenia 534

Bardzo ładny i wyjątkowy w smaku deser o nieco nikczemnej nazwie, czyli Pijak, to nasza propozycja na ciasto bez pieczenia . Pijak, to bardzo proste w wykonaniu ciasto z kokosowo – makową masą i delikatnymi biszkopcikami. Ukoronowaniem jest bez wątpienia urzekające, bardzo efektowne czekoladowe wykończenie, które nadaje temu deserowi wyjątkowego uroku. Pijaka przygotowuje się bardzo szybko. Jest to bez wątpienia deser(...)dwie łyżeczki kakao i mieszamy, aż do połączenia składników. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. Serek mascarpone miksujemy ok minuty, a potem dodajemy po łyżce masy czekoladowej, nie przerywając miksowania. 6. Gotową masę czekoladową wykładamy na ciasto tworząc nieregularne wzory. Smacznego! Artykuł Pijak – ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
czekoladowa tarta z kremem z mascarpone i leśnymi owocami 159

składniki na ciasto: 250 g herbatników czekoladowych 80 g masła 70 g czekolady gorzkiej wykonanie: Ciasteczka kruszymy przy pomocy blendera lub wkładamy do woreczka i rozmiażdżamy wałkiem, przekładamy do miski. Masło z czekoladą roztapiamy, wlewamy do pokruszonych herbatników i mieszamy. Formę do tarty lub tortownicę o średnicy 24 cm smarujemy masłem. Przekładamy równomiernie herbatniki, dociskamy spód i boki. Podpiekamy przez

Domowy Smak Jedzenia