miniony weekend upiekłam dwa ciasta . Jednym z nich było ciasto Aniołek , a drugim biszkopt przełożony kremem czekoladowym. Mój mąż, który zawsze oblizuje wszystkie miski po kremie czekoladowym i uwielbia ciasta z czekoladą, o dziwo tym razem chętniej zajadał się ciastem Aniołek. Głównym tego powodem była ogromna ilość kremu budyniowego w tymże cieście Ciasto Aniołek to blaty ciasta amoniakowego przełożone kremem
MeCooksJesteśmy ogromnymi fanami musu czekoladowego, dlatego kiedy na stole pojawiło się to ciasto to już wiedziałam, że zniknie w momencie. Ostatnio częściej goszczą u nas ciasta bez pieczenia i jak się okazuje nie są wcale gorsze. Skoro można ułatwić sobie pracę, to dlaczego nie:) *foremka 25*34 cm Składniki: 2 duże paczki herbatników maślanych 4 łyżki powideł śliwkowych(...)połamanej czekolady. Wlać 2-3 łyżki kremówki i mieszać aż czekolada się rozpuści. Ubić na sztywno pozostałą kremówkę i zmiksować ją z rozpuszczoną czekoladą. Połowę tak powstałego musu czekoladowego wyłożyć na ciasto, przykryć ostatnią częścią herbatników i wyłożyć resztę musu. Na wierzch zetrzeć pozostałe 20 g czekolady. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby dobrze zastygło
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMurzynek To pyszne ciasto zawsze wychodzi. Czekoladowe i puszyste. Słodycz można przełamać -przekładając ciasto np. powidłami porzeczkowymi. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Polecam! Składniki: kostka margaryny 2 szklanki cukru 4-5 łyżek kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( niekoniecznie ) szklanka wody lub mleka 4 jajka 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia lub 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
potrawyregionalneplacek, jeszcze ciepły, rozkruszyć w misce, dodać kakao, rozdrobnione bakalie, rum i utrzeć ze szklanką mleka na masę. Drugi placek posmarować marmoladą, a następnie wyłożyć masę bakaliową. Górę ciasta polać polewą czekoladową lub lukrem i dowolnie udekorować. Kategoria: Ciasta
kuchcikowniaUpieczone pozostawiamy, przy uchylonych drzwiczkach w piekarniku ok. godziny. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy serniczki, w dowolny sposób. Mini serniczki cytrynowo czekoladowe, to ciasto-deser, którego przygotowanie jest również „wersją mini”. Nie wymaga wielkiego nakładu pracy, a ciasto wyrobimy najprostszym blenderem, nie angażując w przygotowanie „armii sprzętu i garów”. W zamian(...)minimalizm otrzymamy burzę smaków, zamkniętą w delikatnym cieście. Smacznego. :) Wydrukuj przepis The post Mini serniczki cytrynowo czekoladowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkolitra mleka 1/2 szklanki cukru kryształu 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła lub margaryny Polewa czekoladowa: tabliczka czekolady gorzkiej pół łyżki masła 2 - 3 łyżki wody skórka pomarańczowa lub wiórki kokosowe Ciasto Kilimandżaro Wykonanie: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Do żółtek dodać szczyptę soli, olej i wszystko dokładnie wymieszać. Gdy piana(...)Polewa czekoladowa: rozpuścić wszystkie składniki w kąpieli wodnej -wstawiając garnek z składnikami do garnka z gotująca się wodą. Przełożenie ciasta: ciasto ciemne - masa jabłkowa - masa budyniowa - ciasto ciemne - polewa czekoladowa - wierzch posypać skórką pomarańczową lub wiórkami kokosowymi. Smacznego
Aromatyczne Podróżegóra lekko zrobi się złota. Odstawiamy do ostygnięcia. Po całkowitym wystygnięciu przekładamy do zamrażalnika. Karmelowa warstwa: Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Wylewamy na naszą ostudzoną spodnią warstwę i odkładamy z powrotem do zamrażalnika. Czekoladowa warstwa: Możemy przygotować ją na dwa sposoby: 1. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i wylewamy na karmelową warstwę (wcześniej trzeba się upewnić, że jest(...)jednolite ciasto. Potem ostrożnie wylewamy je na karmelowe nadzienie tak, aby powstała równa warstwa. Ponownie ciasto z nadzieniem karmelowym wstawiamy do zamrażalki i czekamy aż ostatnia czekoladowa odpowiednio stwardnieje. Smacznego! Artykuł Ciasto z nadzieniem karmelowym (paleo, bez cukru) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeIdealnie komponują się z mocną herbatą ale do kakao jednak są zbyt mdłe (no chyba, że lubicie gorzkie kakao...). B ułeczki k ardamonowe z nadzieniem czekoladowo orzechowym Chokladbullar ciasto: 25 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 80 g rozpuszczonego i lekko wystudzonego masła 40 g cukru 400 g mąki pszennej (typ 550) 2 łyżeczki mielonego kardamonu(...)przykrywamy folią lub ściereczką i odstawiamy do wyrastania na 30-45 minut by c iasto podwoiło swoją objętość. Mieszamy w misce krem czekoladowo - orzechowy z mąką, masłem i brązowym cukrem. Na oprószonym mąką blacie rozwałko wujemy ciasto na prostokąt o wymiarach 30x40 cm. Rozsmarow ujemy nadzienie i p osyp ujemy posiekaną czekoladą. Ciasto zwi jamy w rulon
Dzieje kuchennej WiewióryTartaletki czekoladowe wypełnione masą karmelową z dodatkiem uprażonych orzechów włoskich. Małe co nieco na poprawę nastroju, bo któż z nas nie lubi karmelu…Składniki:Kruche ciasto:1 szklanka mąki2 żółtka120 g masła3 łyżki cukru pudru2 łyżki ciemnego kakaoNadzienie:1 szklanka cukruokoło 1/2 szklanki wody1 szklanka orzechów włoskich1/3 szklanki śmietanki 30%1 serek Apetina naturalny1 łyżeczka masłaCzekoladowe listki:listki(...)kakao. Dokładnie mieszamy i dodajemy żółtka i masło, które siekamy na malutkie kawałeczki (składniki można również przełożyć do malaksera i lekko zmiksować). Delikatnie zagniatamy ciasto, ale nie za długo. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Po schłodzeniu wylepiamy foremki i nakłuwamy spód widelcem i ponownie wstawiamy do lodówki na około 15 minut. Pieczemy około
Oryginalny smakzmuszona, ale nie wyobrażałam sobie, żeby wyrzucić resztki marchewki, która powstała przy tym. A że nadal całe wiaderko czekoladowych jajek czeka na wykorzystanie, trzeba było sobie poradzić tak. Ciasto było mega czekoladowe, a przy tym zdecydowanie wilgotne :) Sucha marchewka nie zaszkodziła. Składniki: 300 g mąki 50 g kakao 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
Gotowanie z pasjąMargarynę rozpuszczamy i studzimy. Dodajemy do niej jajka. W drugim naczyniu łączymy mąkę, cukier, proszek oraz pokrojone orzechy. Wszystkie składniki niedbale mieszamy łyżką. Do przygotowanych papilotek nakładamy łyżeczkę ciasta, ¾ łyżeczki kremu czekoladowo-orzechowego, łyżeczkę lub dwie ciasta w zależności od papilotek. Ciasto ma wypełniać papilotkę do ¾. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 30 minut. Babeczki są gotowe
Humanistka w kuchnipiankę z mleka i śmietanki kokosowej (czyli coś na wzór tej z przepisu na ptasie mleczko ). Zwieńczeniem zaś jest polewa czekoladowa. Uwierzcie mi – pychota! Kostka piernikowa z ptasim mleczkiem i czekoladą Keto kostka piernikowa z ptasim mleczkiem – faworyt Karnawału Ciasto nie jest przy tym ani specjalnie skomplikowane ani wyjątkowo pracochłonne. W dodatku keto kostka piernikowa z ptasim mleczkiem świetnie się(...)prostu ideał! Myślę, że zajmie poczesne miejsce w katalogu przepisów na karnawałowe słodkości dostępnych na blogu. Jeśli jednak mam się przyczepić, to następnym razem zrobiłabym inną polewę czekoladową do tego ciasta. Bardziej coś w stylu polewy użytej przeze mnie do świątecznego piernika . Nie to, żeby ta była zła, ale konsystencjonalnie jak dla mnie zbyt zbliżona do ptasiego mleczka
Modern Cave Girlładnie rozpuści, dodać konfiturę , cukier, sól oraz roztrzepane jajka. Wszystko mieszamy rózg do połączenia składników. Na koniec stopniowo dodajemy mąkę i łączymy z masą czekoladową. Foremkę 10×25 wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 50-60 minut (do suchego patyczka). Składniki na polewę: 40 g masła 50 g mlecznej czekolady(...)mieszać aż do rozpuszczenia. Wylać na przestygnięte ciasto i udekorować. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser Tagged: czekolada gorzka , czekolada mleczna , jajka , konfitury wiśniowe , masło , mocno czekoladowe , murzynek , mąka , proszek do pieczenia , szybkie ciasto
Mam apetyt na ...Najpyszniejszy krem czekoladowy do tortów, ciast i deserów. Można go jeść łyżkami, dlatego na wszelki wypadek radzę zrobić trochę więcej kremu ;). Składniki: 180 ml śmietany kremówki 36% 120 g mlecznej czekolady, połamanej 25 g gorzkiej czekolady, połamanej 70 g serka mascarpone, schłodzonego W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia(...)Słodki Pomysł na tort, ciasto, deser i przyjęcie urodzinowe!’ . Zajrzyj i sprawdź co przygotowałam dla Ciebie Smacznego Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Krem czekoladowy pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki PomysłRobiłam już ciasto z marchewką, buraczkami,fasolą. Brakuje ciasta z cukinią więc zapraszam dziś na czekoladową pokusę właśnie z cukinią.Ciasto rewelacja,wyszło pyszne,pulchne,delikatne i cudnie czekoladowe. Biorę udział w akcji Słodkości z warzywami Składniki: 500 g cukinii (po obraniu i wyrzuceniu środków) 150 g cukru pudru ( zmielony ksylitol) Kłos-Pol 400 g mąki pszennej(...)końcu dodałam cukinię i czekoladę starta w wiórka .Składniki wymieszałam łopatką. Krok 4 Formę tortową 26 cm wysmarowałam margaryną i wyłożyłam papierem do pieczenia dno i boki. Przełożyłam ciasto, wstawiłam do pieca.Piekłam godzinę w 170 stopniach. Krok 5 Do miseczki włożyłam czekoladę( połamałam kosteczki) i dodałam 3 łyżki mleka.Wstawiłam do mikrofali na 2 minuty. Wyjęłam płynną. Krok
Różowa kuchnia